10 oktober 2013

At handle på Kinesisk

Jeg er ikke sådan indrettet, at jeg normalt kan lide at handle på "jysk". Jeg har det bedst, hvis jeg kan se prisen og så betale for varen, hvis jeg syntes, det er et godt køb. Men når nu kineserne handler på "jysk", så gælder det jo om at "prutte" om prisen.

På hotellet er der blandt andet en skrædder og nogle andre butikker, som sælger Jade, "China" og andet "Exclusive stuff". Det er pæne ting, de har udstillet, men priserne afspejler også, at deres butik ligger på "88 Nan Jing Road". Talles "8" repræsenterer rigdom for kineserne.

Anja og jeg havde set nogle pæne tesæt, som ikke vær noget særligt, men prisen var da også sat ned til 50 RMB. Selvom 50 RMB ikke er noget at tale om, så var sættene ikke helt OK. Sælgeren fik os lokket indenfor i sin butik, hvor han virkeligt prøvede at få os til at købe noget. Da vi ikke viste tegn på "købelyst", begyndte han at komme med gode tilbud. Tesættet herunder stod til 800 RMB, men til os vil han sælge det for kun 400. Sættet er håndmalet uden fejl og med fine guldkanter i bunden af kopperne.

Anja og Marlene var dybt overraskede, da jeg bød ham 300 RMB og holdt fast i mit bud. Jeg, som aldrig "prutter" om prisen. Jeg fik mit køb i en flot pose og han fik sine 300.
Jeg er ikke sikker på, at vi kommer til at drikke te af kopperne, men sættet kommer helt sikker til at pynte fint i vores stue engang når møblerne ankommer. Indtil da ligger det godt beskyttet i den medfølgende smukke kasse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar