31 oktober 2013

En hilsen fra Anja

Nedenstående er en hilsen, Anja har sendt til de nærmeste for at fortælle, hvordan vi har det. Og lige som den foregående, så må også gerne læse den :-)

Shanghai, den 31. oktober 2013
Kære alle

Så er der da bare lige gået over 3 uger, siden vi ankom til Shanghai. Der har været mange udfordringer undervejs og de vil nok fortsat dukke op, men vi tager imod dem med oprejst pande.

Vi blev onsdag i sidste uge indlogeret i vores hjem for de næste 3 år. Det er dejligt at have sit eget igen, det selv at kunne vaske sit tøj, lave sin mad og hvad man nu ellers gør i sit private hjem. Jo, det er da dejligt at få maden serveret, men hver ting til sin tid :-)

Nok har vi fået vores eget, men her er dog (endnu ikke) særlig hyggeligt. I vores mega store stue har vi 4 klapstole fra IKEA, samt Marlenes nye skrivebord som spisebord. Lyden er simpelthen forfærdelig i sådan et stort tomt rum. Marlenes værelse er OK, men hun mangler jo sit skrivebord, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg får i øjeblikket tiden til at gå med at gøre rent....
Ja, hvad ellers, vil I jo nok tænke. Men kinesernes rengøringsatandard ligger altså langt fra fru Wilsons, men det kan jo nok ikke overraske nogle.Væggene er malede, lofterne spartlede og malede og så er her gjort ”håndværkerrent”. Jeg har brugt 2 dage på køkkenet og 2 dage på vores flotte ”hvide” døre. Nu er jeg i gang med badeværelserne. Klinkerne er i flot og desværre blank, hvidt granit – skide upraktisk. Men jeg skrubber og skurer og nu er det dejligt at være i.

Elektriciteten driller og ikke at forglemme Internettet. Så hr. Wilson er også udfordret. Der er ”klyttet” og samlet, så det efter de danske regler ALDRIG ville være gået igennem en tilstandardsparport. Når vi engang (hvis vi er heldige ca. ultimo december) får vore møbler og anden indbo, bliver her dejligt at være. Så kan vi jo også byde på en kop kaffe, såfremt nogle skulle komme forbi. Og Marlene kunne få veninder på besøg – vi bor jo ”downtown” - det er ”so nice”, siger de unge piger. 

I dag har vi fået vores luftfragt – så nu har vi lidt mere tøj og fodtøj at vælge imellem. Pludselig sætter man pris på de små ting – og det er jo også sundt :-). Derudover har vi også modtaget vores permanente opholdstilladelse inkl. vore pas. Så nu må vi også rejse ud af Shanghai – så det går da den rigtige vej.

Marlene er ved at komme ind i en rytme med skolen og hun sidder dagligt med mindst 2 timers lektier. Dette er nyt for hende, men hun er sej og klør på, men. 2. og 3. gradligningerne har udfordret hende, da hun ikke haft meget af dette i DK. For at få indhentet dette får hun nu ekstraundervisning 1 time om ugen – første gang var i går onsdag – dette havde været en positiv oplevelse. Læreren mente ikke, hun skulle have ekstra timer resten af skoleåret, men nu ser vi. Herude tager vi en dag af gangen.....

Hun er jo med i årets store musical, denne skal opføres om 14 dage, dette glæder vi os til at opleve. Hun øver 2-3 gange om ugen fra 15-18, så hendes dage er fuld besatte. Lørdag aften var hun i byen med hendes nye veninder. Der var dog sat lidt restriktioner op om alkohol og hjemkomst – men hellere hun hygger sig,  som at skulle sidde her i denne tomme lejlighed en lørdag aften.

Stephen er i fuld gang med jobbet. Han bestiller ting hjem til folket og sætter det op osv. - så i hans hverdag er alting som det plejer at være – sån da :-) Han går på arbejde, 20 minutter, så er han fremme, så det er dejligt. Det er dog fortsat et midlertidig kontor de har, og det er endnu ikke offentliggjort, hvor det nye kontor skal være.

På lørdag skal vi ud og spise med en af hans kollegaer fra Billund. Han er i Kina, da han skal lave noget på kontoret i Jiaxing, hvor fabrikken skal bygges. Jeg var i går ude og besøge en dansk pige, de har boet her i 8½ år. Der fik jeg lidt tips og tricks til de der små ting, der er guld værd at vide i en hverdag. Vi var så efterfølgende ude og kigge supermarkeder sammen med en af hendes danske veninder og efterfølgende ude at spise japansk – hyggeligt. Det er handle ind herude tager altså bare lang tid. Og alt det man i DK tager som en selvfølge at kunne købe, det kan man bare ikke i Kina. Ex. sprit og mineralsk terpentin kan vi bare ikke finde. Frostposerne er noget bras – jeg ved ikke engang om man kan bruge dem til frostbrug. Marlene har været i gang med at teste mælk og nu har hun fundet den hun kan lide – grovbrød er der ikke meget af, det meste brød er meget sødt. Så´n bliver man bare udfordret, og det er jo osse spændende.

Stephen og jeg planlægger på at handle stort ind en gang ugentligt – vi har nemlig ikke noget større supermarked her i nærheden – derfor er vi nødsaget til at bruge Metro/taxi. Vi har 2 lokale supermarkeder i nærheden, men de er rimelig dyre med tingene, så det er af nød, vi vil bruge dem. Vi var for et par uger siden ude og få oprettet en lønkonto til Stephen og efterfølgende få oprettet et tlf. nr. til mig – dette tog det meste af en hel dag. Og ikke nok med dette. Vi spurgte til et ekstra kort til bankkontoen. For at kunne få dette, skulle kommer yderligere 2 gange i banken, det magtende vi simpelthen ikke og derfor tjener Stephen pengene og jeg har kortet :-)

Marlene har lige været igennem en snottetur, dog uden sygedage. Men hun har nu været meget mat, men hun er bare sej, for hun vil ikke have flere fraværsdage. Nu er fruen her så ramt, men så er det jo dejligt, at jeg kan tage tingene i eget tempo. I næste uge har vores ”lille søn” fødselsdag, 19 år – øw, at vi ikke kan synge en lille sang for ham. Men dejligt at vide, at mormor og morfar samt John og Brian med familier vil fejre ham.
Billetten til at Morten skal komme ud til os er bestilt, men for at få turistvisa skal han 2 gange til København for at aflevere og hente ansøgningen, det er lidt surt. Men for pokker, vi glæder os til at se ham.....

Til de af Jer, der har skrevet tilbage med en lille up-date om, hvad I går og laver, tusinde tak skal I have. Det er dejligt at høre om vind og vejr i lille DK, så fortsæt endelig med det.
Kunne se på nettet, at der har ”blæst en lille vind” - vi håber, at sommerhuset bestod testen.... Men det er jo efterår og her er temperaturene omkring 20 grader om dagen, - det er lækkert. Efter DK har stillet urene tilbage er vi jo 7 timer foran jer, det kan måske være lidt svært at Skype, men vi finder forhåbentligt ud af det.

Kan I alle have det godt og hils omkring.
Kærlig hilsen fra os alle 3

Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar