18 oktober 2013

Vasketøj - endnu en udfordring

Nu har vi boet på Raddisson Blu New World hotellet i 9 dage. Det rene tøj er ved at slippe op. Vi ved, at hotellet har "Laundry" service, men da vi ser priserne, vælger vi at finde alternativer, selvom det er LEGO, der betaler. På hotellet tager de 25 RMB for at vaske et par sokker - det er billigere at købe nye - og for en skjorte forlanger de 75 RMB. En RMB svarer næsten til en Dkr. Kroner er lidt mere værd, men det er en god tommelfinger regel.

Min engelske kollega har prøvet at bo på hotellet i 3 måneder, så han kendte et lille vaskeri omme bagved. Anja og jeg slæbte afsted med vores vasketøj for at prøve lykken. I butikken, som tydeligt ses på billedet, fik jeg med fagter og engelske gloser fortalt, hvad vi ville. "Clean, wash ... yes yes. Ion ... no no. Den unge pige i butikken skrev noget kinesisk i en app på sin telefon og trykkede på en knap. Frem kom en oversættelse, hvor der stod "10". Jeg svarede OK. Hun og en, jeg forstiller mig, var hendes mor begyndte at tælle vasketøjet op. Anja gik lidt væk. "Jeg bryder mig f..... ikke om, at andre roder i mit beskidte undertøj" var argumentet for at gå - for vasket tøj, det skulle vi jo have.
De fik det talt op til 70 x "vask" og pigen skrev det på kvitteringen. På telefonen skrev hun igen en masse tegn og frem kom det engelske oversættelse, "Tomorrow afternoon 8". Jeg nikkede og betalte de 700 RMB. I det fremmede miljø glemte jeg helt at "prutte" om prisen. Jeg kunne sagtens have fået det billigere, men sammenlignet med hotelprisen havde jeg lige sparet flere tusinde RMB.
Alle vare glade for "handlen" - især de to kinesere som bød på os 2 bananer, vi kunne spise på vejen hjem. Jeg takkede nej i håb om, at det ikke var for uhøfligt.
Så er det spændende at se, hvordan tøjet ser ud, når vi får det retur... og om det er rent :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar