19 december 2013

Julefrokost med kinesiske kollegaer

Glæde over maden
Mange firmaer giver et beløb i forbindelse med julen, så medarbejderne kan arrangere julefrokost sammen. Og det gælder selvfølgelig også for LEGO medarbejderne i Kina, selvom de fleste ikke fejrer julen. Men mad, det kan de lide og for vores kultur, en meget anderledes fornøjelse og oplevelse.

Krabber i karry
Efter at have været til julefrokost for medlemmer af DCCC (The Danish Chamber of Commerce) på Henkes, have indtaget bl.a. snaps, sild og flæskesteg med mere, så var der ikke meget julemad at finde på den kinesiske menu. Der bliver godt nok serveret meget fisk, men det minder ikke meget om de marinerede eller stegte sild. En hel kogt karpe, hvor skællene er delikatessen eller krabbeklør, som skal knuses med tænderne, var nogle af retterne på menuen. Jeg bad dog om et "tool", da jeg ville smage på krabberne og fik en nøddeknækker udleveret!

Kogte frøer
Skalddyr i melon
En af de særlige delikatesser er de kogte frøer, som Anja, Marlene og jeg har set, man kan købe levende i bl.a. TESCO.Mine kollegaer var da heller ikke helt sikre på, om jeg ville prøve at spise det. Jeg har dog smagt stegte frølår før. Det var engang, da min bror Kenneth og jeg var på vej hjem i bil fra Århus. Kenneth læste, sædvanen tro, avis alt imens jeg passede kørslen. Og i en annonce læste han, at vi kunne købe frølår på en restaurant i Horsens. Det blev straks besluttet, at det skulle prøves. Jeg syntes det smager helt fint, en smule af af kylling og det var faktisk kun generende at opleve de andre resturangæsters nysgerrige blikke. De kogte kinesiske frøer var ikke helt den samme gode oplevelse, men som jægersoldaterne siger, så kan alt spises, bare det koger længe nok. Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar