11 december 2013

Santa Claus is comming to town...

7UP julestjerne i forhal
Selvom kineserne ikke i almindelig forstand er kristne, så elsker de alligevel at vise vi andre, at julen nærmer sig. I bygningen, hvor jeg arbejder, har de, sikkert med bedste intentioner, pyntet op til jul. Om det er pænt, det er en smagssag, meeeen 7UP stjernen passer altså ikke rigtigt ind.

Og det er kun en lille reklame.
Vores "smukke" juletræ
I det exclusive område, hvor vi bor - Xintiandi - er der lidt mere stil over de tiltag, som erhvervslivet præsenterer. Kampagnen hedder "Merry Kissmas" og er meget europæisk inspireret. Pæne flettede julehjerter og et nydeligt kæmpe juletræ med røde og hvide lys. Men selv her "græmmes" julen med nogle store Heineken øl reklamer i sorte og grønne farver. 

På vej til arbejde kommer jeg forbi et meget stort og flot juletræ med hundredvis af små røde og hvide pakker og tusindvis af varme gule lys. Men her er det faktisk også et firma, som lever af at ting er pæne, som står bag opstillingen af træet - Cartier.

Der findes virkelig mange underlige forsøg på at fejre denne kristne højtid, men de er ofte uden det samme engagement, som en kristen kultur ville have. Men pyt med det... Julen står for døren.

KISSMAS
Stooort juletræ
Pynt i vores opgang

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar