02 januar 2014

Home alone ... Familien samlet i Shanghai

Småkager hjemmefra
Morten landede (lidt forsinket) i lufthavnen den 21. december, men genforeningen blev yderligere forsinket, da vi manglede information om at flyet off-boardede ved terminal 1 og ikke 2, som vi troede. Men vi fandt hinanden og tog med et af de spanskbyggede højhastighedstog et stykke af vejen tilbage mod Xintiandi. Med 300 km/t kan man godt fornemme, at der er fart på. Vi har også en plan om at tage til Beijing engang og det skal da være med toget. Det skulle kun tage ca. 5½ time at tilbagelægge de omkring 1200 km., så flyveturen er vist ikke værd at overveje.

De tre dage op til juleaften gik med at vise Morten storbyen og lade ham opleve "suset", som det kun kan opleves i de rigtige store storbyer. Vi tog bl.a. metroen til området ved "perle-tårnet", som er rigtig flot med masser af kulørte lamper. Diverse blå, hvide og lilla julelys på pladsen ved foden af en af skyskraberne, som bl.a. har et "æble-hus" boende, er i sig selv et tryllebinende syn. Lyset set fra "The Bond" siden, så vi efter en god middag på "Lost Heaven", og Morten har netop ændret sin Facebook profil med et billede herfra.

Marlene ville gerne vise Morten, hvordan man handler på "fake markets", så vi var lige forbi det på Nanjing Road. Morten fik da også selv handlet en mobil højtaler og jeg oplevede Anja fra den bedste jyske side. Jeg fornemmer, at kineserne ikke er vildt glade for at handle med hende. Hun får sin vilje, når hun byder på en vare. Træls for dem, men godt for os!

Julemiddagen
Juleaften var lidt underlig. Kalkunen var god med vores brunede kartofler og hjemmelavet rødkål. Men uden den rigtige stemning, så bliver det ikke det samme, som hjemme i Danmark. Men vi tog os sammen, dansede rundt om plastik juletræet, delte gaver ud og nød at kunne være sammen denne aften. Jeg fik da også en god gave, som havde voldt Anja store kvaler. Hun havde bestemt sig for at ville give mig nogle whiskyglas, men som i Danmark er det ikke nemt at skaffe. Heldigvis kunne Liselotte hjælpe hende. Hendes mand, Ole, er lidt af en ekspert i at handle på den kinesiske side Taobao, så glassene blev købt online og givet i gave til mig med tilhørende flaske fra Glenfiddich. Jeg må vist hellere byde Ole et glas, imens han viser mig, hvordan jeg skal bruge siden.

Morten, Anja og jeg var på en lille tur, altså uden Marlene, for at se om Fudan Universitet var et godt sted for Morten at kunne studere kinesisk de næste par år. Området er enormt og universitet breder sig over et kæmpe areal, som ikke længere er afgrænset af hegnet, som ses på billedet. Ved at kigge diverse sider på internettet og fysisk også være forbi et andet universitet, så er vi 99% sikre på, at det skal være Fudan. Så er det besluttet og sat på plads - basta bum!

Marlene ville gerne fejre nytår i Danmark, så vi fik bestilt billetter og aftalt med mormor og morfar, at hun skulle bo der i en uge. Ungerne fulgtes ad på turen og er nu hjemme i den friske luft. Vi har nydt en stille nytårsaften her uden særligt meget krudtrøg. Kineserne fejrer først nytåret senere og der skulle efter signende være helt vidt gang i krudtet. Det bliver spændende at se, om det er "knald eller fald" for det rygte. Det kinesiske nytår er i 2014 fra den 30. januar - 7. februar.

Nytårsaften for et år siden havde ingen af os 4 forstillet os, at vi ville være på denne livsoplevelse! Med vores ønske om et mere roligt 2014 - ønskes i alle et "Godt Nytår" her fra Xintiandi, Shanghai.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar