17 januar 2014

Korte nyheder fra Kenneth

Kenneth, Thomas og Stephen - gammelt "klip" fra 2009
Kenneth skriver på Facebook: 

"Det går fint med min mor. Selv om hendes højre ben er amputeret over knæet, kan hun godt stavre rundt med et helt almindeligt gangstativ. Man kan, hvad man vil, især når man er i godt humør.

Mor har haft en god snak med en bandagist, som skal tage mål til et kunstigt ben. Toke, som han hedder, ser frem til opgaven. Min mor er en rigtig fighter, så risikoen for at han laver det, man i faget kalder en "skabsprotese", er minimal. Den bliver ikke gemt af vejen i et skab. Mor kommer helt sikkert til at bruge sin protese, som prismæssigt ligger i omegnen af 50.000 kr, der betales af Kolding kommune.

Mor tænker af og til på sin farfar. Han hed Christen Mikkelsen Filtenborg. Han fik i 1921 amputeret sit ene ben pga. koldbrand. Min mor har aldrig kendt ham, men det er jo interessant at hun i slægten har en, der gik med træben.

Vi ved ikke så forfærdelig meget om denne min etbenede oldefar. Men han var født i Solbjerg sogn på Mors i 1864. Han var købmand og ejede sammen med min oldemor Mathilde Josefine Dorthea Filteborg, født Nielsen, en stor købmandsgård i Ålestrup - som vist desværre gik konkurs under landbrugskrisen omkring 1931. 

Min oldefar var ifølge slægtsbogen ikke just elskværdig, men han var meget arbejdsom, ærlig og pålidelig, især i pengesager. Det fremgår at han bag sit bryske, ordknappe væsen i virkeligheden var blød som et barn.

Christen var stædig, meget stædig endda. Han kom fint omkring med sit træben, måske netop pga. sin stædighed. Den har min mor helt klart arvet. Hun er tilmed meget elskværdig"

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar