24 februar 2014

Den Blå Frø og andre gode steder...

Ølbrik til en velskænket fadbamse
Det er sandhed med modifikationer, når vi som danskere omtaler de kinesiske madvaner og med en vis humor siger: "I Kina spiser de hunde" - som forresten også er titlen på en dansk og ganske underholdende film. Når sandheden skal frem, så spiser de både hunde, katte, frøer, rotter, slanger og selv små uskyldige skorpioner. Det undrer mig ikke så meget, for som jeg fik det fortalt fra en af de seje soldater fra Jægerkorpset - "Alt kan spises - det skal bare koges længe nok".

Et gammelt ordsprog siger, at "Vejen til mandens hjerte går gennem hans mave" - og spørger man mig, så er det sandt!  Denne gang vil jeg nævne nogle af de restauranter, som vi har besøgt og som jeg varmt kan anbefale. Har man ønske om at spise, "som vi plejer i Danmark" , så hold dig væk fra Kina. Det er ikke fordi, man ikke kan finde god mad, som f.eks. på "Blue Frog", men kun fordi man skal være parat til at prøve nye ting. Og nej - de serverer ikke blå frøer på "Blue Frog", men det er nok et af de steder, hvor vi foretrækker at få serveret en god og stor burger med velskænket fadøl til. Kan helt sikkert anbefales!

Marlene viser, hvordan man gør det
Når vi vælger at spise kinesisk, tror jeg, vi alle fortrækker at besøge "DinTai Fung". På deres restauranter laver de byen bedste dumplings. Dumplings er små "poser" af dej med fyld indeni. De bedste er vist dem med en lille kødbolle indeni, som svømmer i en smule suppe. Man putter hele dumplingen ind i munden og når man så bider i den, så løber suppen ud og giver en anderledes, men virkelig god spiseoplevelse. Dumplings dampes/bages i nogle stabelbare bambuskurve, som sikkert er en del af enhver kinesisk husmors køkken. På den måde kan man dampe flere forskellige slags dumplings på samme tid i hvert sit lag og så servere dem efterhånden, som de bliver færdige. Og som prikken over det hele, så er prisen for en middag også i den lave ende, hvilket taler perfekt til mine skotske aner, selvom de ligger flere generationer tilbage.

Øl er godt og derfor er gode øl rigtig godt! På Paulaner, som er et tysk bryghus her i Shanghai, serverer de fadøl, som ligger i den bedste ende af skalaen over gode øl. Der er altid propfyldt på de to værtshuse, der findes her i byen, maden er ganske fin og stemningen er ofte krydret med livemusik og mange udlændinge. Men er det "English Pub" og ikke "Bierstube" stemning, man leder efter, så skal man tage på "Southern Belle". Selv om restauranten er amerikansk og har måske lidt "bourbon" stemning, vil jeg varmt anbefale, at man kigger forbi dette sted. Der serverers bl.a. en god chili con carne, gode øl og der er livemusik om lørdagen.

Spanske fristelser
Efter et kold tur til et julemarked, som blev afholdt udenfor Paulaner Bryggeriet, dumpede Anja, Marlene og jeg ind på en spansk restaurant. Navnet er El Patio, som nok bedst oversættes til "gård". Her fik jeg serveret en fremragende bøf anrettet på en stenplade. En virkelig god smagsoplevelse. Stedet kan helt sikkert kan anbefales, hvis man vil have lidt "Lady og Vagabonden" romantik, eller bare vil nyde god mad. Det hele blev passende nok, "krydret" med livemusik, fra en spansk guitarspiller.

Lost Heaven - er navnet, som passer rigtigt godt til en restaurant i særklasse. Flere af de asiatiske retter, man får serveret, bringer nemlig smagsløgne ind i himlen. Her findes et stort udvalg af special retter og der er kun en ting, du skal gøre, når du bestiller - begræns dig!

Med ovenstående omtaler, så kan man måske tro, at vi spiser på restaurant hele tiden, hvilket ville være dejligt, for med antallet af restauranter her i Shanghai, ville vi kunne prøve en ny hver dag. Men selvfølgelig har vi også gang i gryderne derhjemme.Vi har anskaffet en god wok og har med succes flere gange lavet aftensmad i denne. Vi har både gasblus og elplader under emhætten. I den forgangne weekend var Anja og jeg på indkøb, vi fik anskaffet os en bordgrill. I supermarkedet Metro har vi fundet okseudskæringer til en acceptabel pris - og det er altså bedst at bruge en grill til at lave grillbøffer. Velbekomme.....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar