25 februar 2014

Nytårshilsen fra Anja

Shanghai, den 25. februar 2013
Kære alle
新年快乐 = Xin Nian Kuaile = Godt nytår

Ja, vi er nu i godt igennem det kinesiske nytår og er nu i “hestens år”! Og nytåret er en begivenhed, kineserne går meget op i. Det er som om, at deres verden står på den anden ende 14 dage op til nytåret og efterfølgende 14 dage bagefter. Men vi andre er jo også opsatte når vi nærmer os vores jul og nytår…

I dagene op til nytåret begyndte kineserne at valfarte hjem til deres familier. Mange ser kun deres familie denne ene gang om året. Efterhånden var Metroen til at “holde ud” og der var siddepladser, hvilket vi ikke tidligere havde oplevet. Den kinesiske “nytårsaften” var Stephen og jeg alene. Marlene tog til fest med
veninderne. Stephen og jeg så frem til at nu skulle vi se “krudt og kugler” men næh, det var ikke denne aften, der skete mest. Lidt var der selvfølgelig, men Agerbæk city kunne sagtens være med i kampen og flot fyrværkeri. Der var da liv i gaderne vi havde bare forventning om noget andet!

Selve nytåret fejres over godt 1 uge og Stephen og Marlene havde fri. De første dage nød vi ikke at skulle noget og havde intet planlagt. Mandag d. 3. februar tog vi hurtigtoget til Beijing. Det har en tophastighed på ca. 300 km/t. Det var en behagelig måde at rejse på. Ca. 5 timer, så var vi fremme i Kinas hovedstad. Vi blev indlogeret på hotellet og gik efterølgende en tur. Vejret var pragtfuld med høj sol, klar blå himmel og ca. 3-5 grader. Vi nød det….

Tirsdag var vi omkring “Den Himmelske Fredsplads” samt “Den Forbudte By”. Det var rigtig mange kinesere også! Vi valgte at se positivt på det - vejret var igen pragtfuldt og intet (ikke engang kineserne) kunne stresse os.

Onsdag var vi på forskellige markeder og vi fik handlet en smule. Vi gik rundt i byen og oplevede lidt af hovedstaden. Vi har bevidst valgt at vente med at se “Muren”. Vi vil gerne have Morten med, så dette
tager vi engang, hvor vejret også er lidt varmere.

Torsdag var det med næsen hjem mod Shanghai igen…. “Ude godt men hjemme bedst”. Vi er alle 3 enige om, at Shanghai er skønnere og smukkere end Beijing. Turen hjem var lang ja faktisk, var den 2 timer længere end turen til Beijing. Vi stoppede rigtig mange gange og hastigheden lå væsentlig lavere, omkring 230 km/t. Vi havde en middagsaftale med Britt og Thomas om aftenen, den blev udsat en time, så vi nåede lige hjem og så i taxa til middag kanon go afslutning på en dejlig ferie. Fredag var det hverdag for Stephen igen (ja, også om lørdagen var det officiel arbejdsdag)! Marlene skulle først starte i skole igen d. 10. februar.

Marlene er godt i gang i skolen igen. Hun begynder at have mange afleveringer og derudover er hun igang med teaterstykket “Den lille Prins”. Hun spiller “Rose” og hun går rigtig meget op i det, også selv om hun mange dage først er hjemme kl 18.30. Der er premiere fredag d. 14. marts og der er i alt 3 forestillinger. Hun har sin egen dans i stykket og denne skal hun selv være med til at koreografere.

På fredag skal Stephen til nytårsfest med LEGO. Det er de kinesiske ansatte, som arrangerer festen. De bliver ca. 60 i alt for alle LEGO ansatte i Kina. Temaet er 30’erne og de skal helst være klædt derefter. Stephen har fået syet et jakkesæt med skjorte og butterfly. Vi er så på jagt efter en hat og et hvidt tørklæde, nu må vi se om vi når det inden fredag. Festen er fra kl. 17-21 og i den tid skal de spise, drikke og opføre et og andet. Kineserne går meget op i, at expatfolkene skal være til grin i et show. Ja, jeg håber, det bliver optaget på video. Britt, Marlene og jeg vil tage ud og spise og nyde det imens ;)

I fredags var vi til et arrangement med hotdog og øl hos Grundfoss. Der er danskerforeninen “DCCC”, der melder ud om disse arrangementer. Vi fulgtes med vore dejlige venner/naboer Karen og Bjørn. Bjørn driver et firma “Prime Cargo”. Undervej til Grundfoss hentede vi Bjørns nye sælger, som han lige har ansat her
i byen. Ja, verden er sgu lille, for det er Allan Riber Nielsen fra Agerbæk. Utroligt, man lige pludselig kan rende på et “bysbarn”....

Vi har fået IPTV, så nu kan vi følge lidt med i, hvad der sker i den store verden og lille Danmark. Det er nu dejligt, men det kan også være udfordrende pludselig under en udsendelse kan nettet blive ustabilt og så er det sgu ikke nemt at modtage signal og så er det bare at slukke. Ja, tålmodighed skal der til….

Farmor er desværre blevet overført til Odense Universitetshospital. Hun var ellers klar til udskrivelse fra Kolding Sygehus med henblik på genoptræning. Stumpen ville ikke hele og hun fik 10 cm. mere sat af. Efterfølgende drillede det inde i stumpen og hun blev derfor overført til OUH, hvor de kigger og holder øje med det. Det er bare så synd og træls for farmor, jeg håber virkelig snart, hun kan komme videre!

Hjemme i DK “nyder” Morten livet :) Han har været på en “fed skitur” til Frankrig samt en enkelt overnatningstur til København, hvor de bl.a. var inde hos Nordea. Dette har været nogle gode oplevelser for ham. Nu knokler han med afleveringer og venter bare på at kunne blive færdig med den HHX eksamen, så han kan komme ud til os og være med i vore oplevelser. Vi glæder os til at kunne dele dem med ham.
Kan I alle nu have det godt og hils rundt omkring.

Kærlig hilsen os alle 3
Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar