30 marts 2014

En hilsen fra Anja

Shanghai, den 25. marts 2014

Kære alle

Efter 10 skønne dage i DK, er jeg vel tilbage hjemme i Shanghai. Hverdagen kører igen på skinner og arbejdet hos “Wilsons Palæ” er i fuld gang… Ja, for når man er væk så længe, ligger arbejdet jo bare og venter på, at man er tilbage og selv rydder op i “indbakken”, dette gælder også for mig….

Dagene i DK fløj afsted. Jeg nød samværet med min svigermor, forældre og ikke mindst Morten. Derudover blev det til et par timer med skønne veninder, jeg nåede dog ikke dem alle sammen, håber at kan råde bod på det til sommer. Min mor og jeg var med Morten til gallafest på Rybners Gymnasium. Vi fik noget godt at spise og eleverne underholdt os forældre med lidt konkurrencer - en rigtig god aften. Mor og jeg forlod skolen ved 21.30 tiden og jeg fortsatte aftenen hos Blanca og Brian. Der blev årets fætter og kusinefest afholdt - det var en sjov oplevelse. Det er altså herligt at hilse på så skønne mennesker, desværre var der ikke mødt så mange op, men vi, der var med, havde det sjovt!

Jeg var også ude og shoppe med Morten en dag. Vi skulle bl.a. finde et par sko til Morten, han skulle bruge til gallafesten. Jeg fik også handlet lidt sko og så'n…. Vi sluttede dagen af med en go pizza. En shoppetur med mor skulle der også være tid til. Vi tog en dag til Kolding Storcenter, hvor jeg fik lidt tøj Det kan godt være, at tøj bliver syet i Kina, men det er altså ikke der, vi gør vore tøjindkøb - både stil og størrelse er “helt forkert”! Vi sluttede dagen af med et besøg hos farmor, som på daværende tidspunkt stadig var indlagt på Kolding Sygehus - det forlyder, at hun i dag tirsdag bliver udskrevet til genoptræning på Låsbyhøj i Kolding m.h.p. at skulle kunne komme til hendes eget hjem. Vi krydser for, at alt forløber, som hun ønsker det!

Jeg nåede lige et smut forbi “Personskade” mit “gamle job” i Esbjerg. De har mega travlt og er i vokseværk. Dejligt, de har noget at lave… :-)

Morten og jeg var sammen de fleste aftener, vi var også også forbi farmor søndag eftermiddag, det var nogle hyggelige timer. Vi nåede også i biografen. Vi så “12 years as slave” den var barsk, men god. Alt i alt kvalitetstid med vores skønne søn… og ikke at forglemme selvfølgelig kvalitetstid var det jo også med mor og far - at blive forkælet med mors mad, det er bare lækkert!

Et smut forbi “Slottet” i Kvie Sø, var jeg også. Stormen i efteråret havde da lavet lidt rav i den. Træer og grene var væltet/knækket i en lille del af haven… Far tændte op i brændeovnen, vi gik en tur om søen og efterfølgende nød vi en fastelavnsbolle og kaffe…, hmmm lækkert! Gizmo nød turen rundt om søen, alt skulle snuses og studeres, jeg tror, han har “forårskuller”.

Alt i mens jeg nød min ferie i DK, knoklede Stephen og Marlene med deres hverdag. Marlene havde premiere i stykket “The Little Prince”, lige da jeg kom hjem fra DK. Derfor havde hun lange “øvedage” op til premieren og var først hjemme ved 19-20 tiden. Og så stod den på lektier efterfølgende! Hun klarede rollen som “Rose” super flot og hun var jo smuk som en rose… Hun har lige fået kvartalskarakter i skolen og hun ligger med et gennemsnit på ca. 93% (sådan siges det på en amerikansk skole). Det er jo bare flot…

I morgen eftermiddag går hun på “forårsferie” og skal starte i skole igen d. 7. april. Her er der ikke noget, der hedder påskeferie. Stephen har ikke ferie, så den står nok på lidt “tøsehygge” nogle af dagene i næste uge. Stephen er herhjemme gået i gang med et lille projekt, systemmennesket, som han jo nu engang er! Alle vore gamle negativer fra før det digitale fotoapparat kom på banen, skal skannes ind digitalt, så de aldrig forgår. Han fik en skanner i fødselsdagsgave sidste år. Denne er først nu pakket ud og prøvet af. Det kan godt give nogle gode minder og sjove grin - hold da k…, det er sjovt at genopleve.

Arbejdsmæssigt er flytningen af LEGO kontoret her i Shanghai nu gået ind i den sidste og afgørende fase. Stephens kollega Orla fra DK kom i aftes til byen og han skal hjælpe Stephen med netværket på kontoret - efter planen skal kontoret være færdigt d. 14. april spændende om kineserne (håndværkerne) når det! Stephen har været meget bekymret omkring dette. Kontoret ligger i en anden retning, end hvor det nuværende midlertidige kontor ligger men i samme afstand, ca. 25. min. gang fra vores bopæl, så Stephen vil fortsat gå på job og jeg kan følge ham (når jeg gider). Men det gør jeg fortsat, det er en skøn tur fra morgenstunden af…

Vi er startet op på kinesisk undervisning igen. Denne gang er det herhjemme hos os selv. Der kommer en underviser om mandagen fra 18.30 - 20.10. Vi vil bruge undervisningen til at lære det mest basale, som vi kan bruge i hverdagen, indkøb, taxa, restaurantbesøg etc. Det er nu meget hyggeligt at få besøg af en kineser…

Flybilletterne til sommerferien er bestilt. Vi lander i Billund d. 19. juni, således Marlene kan komme med til Owen Luft Kånsert d. 21. juni. Dette vil hun gerne prøve at være med til. På lørdag skal vi til et arrangement, hvor Ebbe Sand holder foredrag, Sebastian Dorset sørger for noget at grine af og Peter AG slutter af med live musik - det glæder vi os til.

Dette var et lille udpluk af sidst måneds oplevelser men nok for denne gang. Kan I alle have det godt og
tak for jeres søde hilsner. Det er skønt at høre fra jer og jeres hverdag :).

Kærlige hilsner og tanker fra os alle 3

Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar