30 april 2014

En hilsen fra Anja

Shanghai, den 28. april 2014
Kære alle

En lille update med tak for alle jeres hilsner.

Vi var til et arrangement med Ebbe Sand, Sebastian Dorset samt Peter A.G. Nielsen (fra Gnags). Det er Danmarks mest velgørende “Oldboyshold”, der stod bag arrangementet. Det var en hyggelig aften med en skøn buffet (noget af det bedste, vi endnu har fået herude), hyggeligt selskab med vore nye venner Thrine og Anders samt underholdning af ovennævnte. Den bedste underholdning stod Peter A.G. for, han gjorde det super godt. Stephen har beskrevet det på bloggen kina.wilsonweb.dk.

Efter denne aften gik alt galt i 14 dage! Vi var mere eller mindre syge på skift, ramt af hoste, hæshed, ingen stemme og ondt over det hele. Marlene var dog den eneste, der måtte have 2 sygedage. Stephen kravlede et par dage på job, da han skulle være færdig med HUBBEN (det nye hovedkontor). En husmor lægger sig jo ikke, jeg levede flere dage af panodiler og halsbolsjer samt the og whisky. Ja, det var så slemt, at jeg måtte ty til Stephens whisky. Stephen synes jo ikke, at jeg skulle drikke alene, så han kunne jo så med god samvittighed tage en med og så midt på ugen endda!

Efterfølgende var jeg nogle dage med Stephen på job. Han synes, han var ophængt og i tidspres. Jeg tilbød min hjælp og fik lov at pakke 100 bord tlf. ud og samle disse. Den efterfølgende dag var jeg henne og pakke 100 dockinstationer og 100 pcskærme ud. Pu ha, alt det pap… Samtidig vimsede der ca. 100 små kinesere rundt omkring, den ene gik i røven på den anden og jeg ved ikke rigtig, hvad de lavede. Men effektive er de ABSOLUT IKKE. Jeg tror rent faktisk, at en dansk, sløv teenager trods alt er mere effektiv end en kineser. Det skal simpelthen opleves. Endnu engang en bekræftelse på, at ting tager bare tid i Kina…. Men jeg fik en oplevelse og Stephen fik hjælp og sparede en hel arbejdsdag på pap!

Morten har fået søgt ind på Jiaotong University med henblik på at påbegynde et kinesisk studie fra 1. september. De har bekræftet, han er optaget og har sendt visa papirer til ham. Det er fordelen, når det er et studie, så er universitetet behjælpelig med at søge visa. Det bliver skønt, at få vores unge mand herud.

Jeg har været til et par “tøsefødselsdage” det er jo bare hyggeligt. Der har også været en “balutaften”, hvor vi endnu engang kommer et nyt sted og spiser og drikker lidt vino ;)

Stephen har været til Formel 1 med Ole, det var en rigtig drengerøvs oplevelse. Imens var Liselotte og jeg på tøsetur med shopping og cafe. Læs på bloggen kina.wilsonweb.dk

Vi har alle 3 været inde og se “LEGO The Movie”, den er go og kan anbefales.
Stephen har købt nye briller på fake marked. Efter han havde fået tjekket synet og fundet det stel, han ville have, var brillerne klar til afhentning efter en lille time. Hvorfor skal det så tage 3-4 uger i DK?? Han er glad og tilfreds med dem og så er de 550 RMB jo godt givet ud...

Stephen havde jo fødselsdag i går. Dette blev fejret med maner. Han fik bl.a. en rød Ferrari og en kinesisk drage, som han kalder “Mushu” (Fra en tegnefilmen Mulan) - og så har han selv været på indkøb, højtalere til vores TV. Nu har han en bil magen til alle andre i vores område og er for første gang ejer af en fjernstyret bil.

Derudover kom Dronningen og prinsegemalen forbi. Der skulle være officiel “spadestik” ude ved den nye fabrik, LEGO er ved at opføre i Jiaxing. Da der jo ville være en del presse, der skal sende optagelser hjem, var det nødvendigt, at Stephen var tilstede. Stephen forespurgte, om Marlene og jeg måtte deltage og selvfølgelig. Vi blev hentet i en lejet bil kl. 11.30 og efter 1,5 time var vi fremme. Der skete så ikke ret meget i 2 timer, før end vi så skulle tage plads og vente igen, hvor så endelig direktøren Jørgen kom sammen med Dronningen og prinsegemalen samt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Dan Jørgensen.

Der var officielle taler og afsløring af et monument. Der blev skålet og hygget de fine imellem og vi andre kunne så pøve at blitze undervejs. Kl. 17.30 var alle optagelser sendt til DK og Stephen havde fri, vi fandt vores chauffør og vendte snuden hjem mod Shanghai. Undervejs ringede tlf. og vore venner Karen og Bjørn sang en lille strofe til Stephen, de havde lige et netproblem efter de er flyttet. Jamen, så smuttede vi da lige der forbi, fik fælles aftensmad med vin og var hjemme 22.30. Puha, det var en lang dag. Men vi skulle lige ha en kop kaffe (Marlene var på hovedet i seng med det samme) og vi kunne da lige ringe hjem til farmor og mormor. Farmor var bare ikke i nærheden af sin mobil. Vi talte så med Morten og pludselig var det midnat. Men Stephen var glad, dagen havde været super!
I dag er der officiel indvielse på HUBBEN, hvor LEGOs direktør Jørgen Vig (uden de kongelige) er med.

Fremadrettet de næste mange uger skal Stephen bruge energien i Jiaxing og få klargjort byggekontoret ved fabrikken. På torsdag er der igen en helligdag “Labor Day Holiday” og fredag er en fridag, som man så skal arbejde af på søndag. Ja, de er sgu underlige, de kinesere. Marlene skal dog i skole fredag. Stephen og jeg har inviteret 8 skønne venner til fødselsdag til brunch på fredag, det skal nok blive hyggeligt.

Marlene knokler fortsat med skolen. Hun er begyndt at tælle ned til vi skal til DK. Hun glæder sig til at komme lidt væk fra kineserne, komme hjem til veninderne og familien samt Gizmo. Ja, det er jeg jo nok også.., og dette er da ikke blevet mindre efter at jeg talte med min mor i aftes. Mor og far havde været ved “Slottet” og rive grene sammen og slå græs (ikke noget de behøver) - det bliver så fedt at komme hjem til sådan et skønt fristed….

Marlene skal til “prom” (gallafest) d. 24. maj. Vi var i fredags ude og finde en kjole, hun skal have syet. Er vi heldige, er den klar til afhentning på lørdag. På lørdag skal 2 danske drenge konfirmeres i en kirke her i nærheden. Vi tager til “glokonfirmation”. Den ene af drengene er søn af vore venner Thrine og Anders.
På mandag d. 5. maj skal Marlene på China Trip tur. Turen går til Det Indre Mongoliet. Hun skal sove både i telt og på hotel. Hun er hjemme igen fredag d. 9. maj om eftermiddagen.
LEGO har også et kontor i Shenzhen og i Hongkong. Der er behov for at Stephen kigger forbi og “fixer” et og andet. Dette er arrangeret til i næste uge, hvor Marlene er på tur. Så kan jeg tage med og vi kan samtidig få en på opleveren. Vi flyver også mandag og er så hjemme igen torsdag ved midnat. Det er en tur, vi glæder os til. Vi trænger til at holde ferie ;).

Mere om den tur næste gang. Kan I nu alle have det godt og nyd det skønne danske forår. Jeg har set, det skulle blive vinter i DK til weekenden.
Knus og kærlige tanker til Jer alle
Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar