11 april 2014

Mine Damer og Herrer - "Mr. Swing King"

 
"Mr. Swing King" og Mr. Wilson
Nogle af de oplevelser, man kan få som "expat", er kun muligt fordi man lever uden for Danmark. Og det er netop en af disse oplevelser, vi var til den 29. marts 2014. Verdens mest Velgørende Oldboys Hold havde arrangeret en aften med 3 gode danske navne på plakaten. Ebbe Sand, Sebastian Dorset og så efter Anjas og min mening, hovednavnet - Peter A.G. fra Gnags! Vi meldte os hurtigt til arrangementet med en formodning om, at der ville komme mange. Ved tilmeldingen var prisen 1000 RMB. Da det kneb med antallet af tilmeldinger, gav hovedsponsoren åbenbart lidt ekstra for at sikre, at denne aften kunne blive til noget og vi slap derfor med et bidrag på 500 RMB. Jeg ved faktisk ikke engang, hvem der var hovedsponsor, men skidt med det - vi fik jo bare 50% i rabat.

  
Ebbe Sand og Anders
Selvom der blev gjort et stort stykke arbejde for at finde deltagere, så var det et begrænset antal deltagere, som mødte op til aftenens arrangement. Pyt - hvor tit kan man komme til intim "kånsert" med Peter A.G.
Vi aftalte at mødes med Trine og Anders. De har forresten også en blog, hvor deres oplevelser bliver udgivet. Du kan finde den her.
Og hvor er det dejligt at tale dansk og kulturmæssigt at have et fællesskab. Da vi boede i Danmark, var det logisk nok ikke noget, vi savnede, men "danskheden" blomstrer når man lever langt væk hjemmefra.

Vi startede aftenen med en øl og lidt "snakken over hækken". Herefter gruppering ved runde borde, hvor vi fik min svoger Johns og min egen "Næstbedste Menu"- nemlig "Buffet".
Skulle du være i tvivl, så er "Den Bedste Menu" - "Gratis Buffet". Og ros til kokken - det var en rigtig god buffet.

 
Klaus, Sebastian Dorset og ?
Første mand på scenen var fodboldspilleren Ebbe Sand. Min manglende passion for fodbold blev ikke ændret meget efter den optræden. Havde jeg været dommer, havde han fået et gult kort. Men pyt, han var vel egentligt også bare "opvarmning" for aftenens hovednavn.
Så fik vi standupkomiker Sebastian Dorset på scenen. Han fik lukket en del gode "vitser" ud af ærmet og stemningen var god. Han tog udgangspunkt i de oplevelser, han havde af sit besøg her i Kina. Deres guide have bl.a. fortalt dem at "... det var første gang, hun skulle klare 36 mænd på 2 dage!". Han havde også, ganske skarpt observeret, at først taler kineserne lidt kinesisk og når man siger til dem, at man ikke forstår kinesisk tror de, at det hjælper at de taler meget kinesisk.

Endelig fik vi Peter A.G. på scenen. Og typisk for oplevelserne her i Kina, så virkede lyden ikke. Det tog den den erfarne musiker, som har spillet i Gnags siden 1966, med fuldstændig ro. Så blev det da bare unplugged og meget mere hyggeligt. Han stampede rytmen med foden i gulvet, hamrede lidt kraftigere på sin guitar og sang først "Danmark - lige meget hvem du, lige meget hvor du er, så velkommen her!" Vi kunne synge med og gjorde det også til "Bwana, Bwana store kriger" og "Når jeg blir gammel". Vi var alle imponerede over, at Peter A.G., som på trods af sin alder, stadigvæk er "Mr. Swing King" når han optræder. Han afsluttede med - "Det er den dejligste morgen 100 år og lever".
Vi sluttede vores optræden den aften sammen med Thrine og Anders med en god kop kaffe!
Thrine, Peter og Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar