03 juni 2014

Endnu en beretning fra Anja

Shanghai, d. 30. maj 2014
Kære alle

Tra la li la la la - det er vores bryllupsdag i dag

- ja, der er gået endnu et år og vi er nu nået til “22 år”. Det er dejligt… - Vi skal fejre det i aften med en “forhåbentlig” skøn middag på en restaurant, jeg tidligere har omtalt - “Henkes”. Køkkenchefen er dansk og maden plejer at være til den gode side. Vi skal afsted alle 3 og samtidig fejre, at vi går en forlænget weekend i møde, da det er “Dragon Boat Festival” og derfor har alle fri mandag d. 2. juni.

Marlene havde en god tur til Det Indre Mongoliet - det var primitivt, varmt og der var meget sand. Men en positiv oplevelse og selvfølgelig en meget anderledes tur, end hun har prøvet for. Vi havde også en dejlig tur til Hong Kong. Det var varmt, fugtig og til tider regnede det også lidt. Desværre var det også meget diset, så da vi var på “The Peak” (udsigtspost/bjerg) kunne vi INTET se af Hong Kong. Men turen op på bjerget med en gammel “Tram” (bjergbane) var en oplevelse i sig selv. Vi håber, at vi kommer dertil igen, så vi kan tage ungerne med og udsigten så er bedre.
Stephen fik fixet og ordnet de ting, han skulle på de 2 LEGO kontorer samt også hilst på hans kinesiske kollega. At komme ud af Kina og ind i Hong Kong er også en oplevelse. Der skal udfyldes og stemples en del gange, så dette var også et “show” i sig selv - men også meget trættende.

Vi var ude og spise på en super fin og også lidt dyr restaurant. Det var pengene værd - maden var “toppen af poppen”, vi sad højt oppe og kunne se til Hong Kong Island, hvor der på et tidspunkt var et kvarters lysshow, fantastisk. Hong Kong er en skøn by, anderledes, lidt kinesisk, men alting er bare så meget nemmere i Hong Kong. Og så har de næsten alt, hvad man kan få rundt omkring i ex. Europa. Det er jo lækkert. Så Hong Kong kunne også være en skøn by at komme til at bo i!

Marlene har været til “prom” på et Hotel i nærheden af skolen. Hun og hendes veninder legede prinsesser for en aften - de var så flotte. Marlene befandt sig rigtig godt i hendes nye kjole og vi er også rigtig stolte af vores smukke “prinsesse. De unge mennesker havde en dejlig aften og så kan de jo bare se frem til, at der kommer en ny til næste år.

Stephen kæmper med at nå det, han gerne vil - men det kniber med kineserne. De forstår bare ikke at planlægge og samarbejde. Stephen er flere gange blevet lovet, at kontoret i Jiaxing skulle være færdigt, således han kan få udført det, han har på “too do” listen inden sommerferien. Men kontoret ser ud, som den gjorde for en måned siden og det er jo frustrerende for hr. Wilson…. Men så bliver det bare først færdig til august, når han er tilbage igen og: “Så kan de lære det…”

Vi har fået sommer - temperaturerne den sidste uges tid har ligget mellem 25 - 35 grader. Det er jo skønt at komme ud i - og man lærer at have en kold flaske vand med, når man tager på tur. Jeg har været en del rundt på tur med mine skønne veninder, det er pragtfuldt. Vores altan er desværre uden sol i dagtimerne, men når jeg så kommer hjem om eftermiddagen, er det alligevel dejligt at sidde derude og nyde en kop kaffe og læse lidt, indtil de 2 andre kommer hjem. Men jeg kunne godt tænke mig, at der var mulighed for at sidde og “slikke lidt sol”, så det er et ønske for den næste lejlighed ;-)

I fredags var vi til 50 års fødselsdag hos nogle af vore venner - Karen og Bjørn. Fantastisk aften med lækker mad, gode vine, pragtfuld vejr og skønne mennesker. Vi var hjemme kl. 3 - og var mega trætte lørdag. Vi skulle op kl. 8, da Marlene skulle være med i en danseopvisning på skolen, et fantastisk show de unge mennesker leverede. Efterfølgende havde vi Liselotte og Ole med hjemme - Ole arbejder for B&O og han skulle hjælpe med at sætte Stephens fødselsdagsgave - nye højtalere - op. Nu har vi god lyd, når vi ser film ;-) Efterfølgende fik vi “dagen derpå mad” - gode burgere til aftensmad. Det var lidt af en hård weekend - men pyt, når vi bare har det sjovt.

Søndag d. 1. juni skal vi til “brunch” hos Thrine og Anders til “efterkonfirmation” og mandag (fridag) har Marlene meddelt, at hun gerne vil være sammen med os og evt. ud og se lidt af Shanghai. Nu må vi se, om hun ændrer planer…

Vi er alle 3 begyndt at tælle ned til at turen går mod DK. Vi er nok lidt trætte af kineserne - specielt Stephen er “hårdt ramt” - han har jo også været herude siden oktober, så han taler meget om at komme hjem og nyde sommerhuset.

Marlene og jeg tæller nu også ned - og vi ser alle frem til at skulle starte med at fejre Morten. Han bliver student d. 23. juni og Morten ser også frem til at komme videre fra skolen. Samtidig med at han bliver student og skal fejres, skal vi også have hans lejlighed tømt - det bliver spændende, hvordan vi kan få os indrettet i sommerhuset med alle hans ting, men det skal jo nok gå.

Farmor er kommet hjem fra genoptræning og bor nu selv i huset. Hun synes, det er mere hårdt og besværligt end forventet, men det er jo også noget af en omvæltning at komme hjem efter 6 måneder på sygehus og genoptræning og så pludselig stå med mange ting selv.

Stephen og jeg rejser retur til Shanghai d. 24. juli og Marlene og Morten følger efter d. 1. august. Marlene skal først starte i skolen igen d. 14. august og Morten begynder på universitetet d. 10. september. Han får lidt tid til at få sig indrettet og lære byen at kende. - Vi glæder os så meget til at få ham her til Shanghai - Efter 4 år, hvor efterskolerne har været en del af vores liv og det seneste år med Morten i DK, skal vi igen prøve at bo sammen alle 4 - det bliver dejligt.

Nok for denne gang - “DK here we come”. Utroligt at tænke på, at om 3 uger sidder vi i Kvie Sø og nyder den danske sommer - det bliver fedt.

Tak for alle jeres hilsner, jeg forsøger at besvare dem, efterhånden som jeg modtager dem. Dejligt at høre, hvad I går og oplever derhjemme i lille “Danevang”.  Husk at kigge på Stephens blog, hvor han beretter om vore oplevelser: http://kina.wilsonweb.dk/

Ha det rigtig godt og god sommer til jer alle.

Knus og kærlige tanker

Anja

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar