22 juni 2014

"Welcome to CPH" efter 8 måneder i Kina

Dinner transpotale a la Kina
Jeg havde travlt de sidste par dage i Jiaxing, inden jeg skulle hjem til Danmark - efter 8 måneder i Kina. Sædvanen tro levede kineserne op til udsagnet om, at de "ikke rider samme dag, som de sadler". Jeg gjorde virkeligt mit bedste for, at opgaverne skulle være løst til tiden og fik til gengæld dejlig gratis kinesisk frokost hver dag. Frokosten tirsdag, inden afrejsen onsdag kl. 13.20 fra Pudong Airport, bestod af kogt andeblod, grøntsager, svinekød med æg, ris og så en halv fisk med skel og det hele. Nå, men intet er så skidt at det ikke er godt for noget - jeg var allerede "savnet" inden jeg rejste mod Danmark.

Hjemturen foregik for vores vedkommende for første gang med SAS og vi var lidt spændte på, om rygterne talte sandt - om vi fremover vil vælge f.eks. KLM fremfor SAS. Bagagen, vi hver især måtte medbringe, var 4 kg. mindre ved SAS i.f.t KLM og rygtet om at serveringen skulle være begrænset og ekstra ønsker ville koste ekstra - viste sig desværre at være sandt. Men det var ikke det værste, for mad og drikke var der faktisk nok af. Næh... katastrofen var den luksus, der normalt findes på lange flyvninger - et udvalg af film og anden underholdning - den var der, men den kører bare uden at man selv kan starte eller stoppe det man vil se. Det betyder, at man har svært ved at få set en hel film på turen. Nå, pyt - jeg fik da set lidt "halve" film, deriblandt "LEGO - The Movie". Jeg er nok miljøskadet :-)

Der ringes til de nærmeste.
Efter ca. 10 timer i luften, landede vi i CPH Airport. Fordi vi lettede ved middagstid fra Shanghai og flyver imod tidszonerne, så var det stadigvæk dagslys, da vi landede i København kl. 18.30 lokal tid. Smukt at gense den blå himmel med hvide skyer. I Shanghai er himlen næste altid grumset grå på grund af den høje forurening og luftfugtighed.

Vi blev igen sikkerhedstjekket, og hvor var det skønt at kunne tale og høre dansk.Vi fandt et sted at købe en fadøl og satte os for at nyde ventetiden. Jeg blev skuffet over at se, hvor beskidt her var og hvor dårlig betjeningen var. To gange blev vi bortvist fra et bord, som vi troede hørte til det sted, vi købte fadøl. Høflighed og kvalitet er ikke en del af det image, som CPH Airport gav os. ¨Så kære SAS og CPH - næste gang bliver det med KLM via Schiphol Airport (Amsterdam), der bliver booket. "Også selvom nogle ynder at kalde "Schiphol Airport" for "Shithole"

På vejen ud til flyet, som skulle bringe os til Billund, bemærkede vi alle 3 duften af danske kornmarker. Danmark er et dejligt land. I Billund lufthavn lykkedes det os til alt held at få udleveret vores Audi A4 stationcar. Kun fordi en medarbejder fra AVIS Biludlejning tilfældigvis havde valgt at arbejde over, kunne vi underskrive kontrakten og få nøglerne udleveret. Bilen var ny og lækker, havde kun kørt ca. 6500 km., og det var en ren fornøjelse at køre hjem til "Slottet". Her ventede lidt danske "snitter", som svigermor havde stillet i køleskabet - selvom vi ikke var særlig sultne, nød vi "snitterne" med en sort Slots Classic øl. Endelig hjemme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar