30 juli 2014

Den "sidste" børnefødselsdag


Svigerfar med "kniven"
De sidste to uger hjemme i fædrelandet blev brugt på at besøge vores familie og venner samt fikse nogle af de tilbageværende opgaver på sommerhuset. Vi fik endda ryddet et stykke af haven, som var bevokset med "jordskud" fra nogle træer, der var fældet før vi købte stedet. Min svigerfar havde også besluttet, at vi skulle fælde et stor grantræ, som var gået ud. Jeg fik kløvet træet og Morten flyttede efterfølgende træet i brændeskuret.
Vi nød virkeligt at leve livet og spise god mad uden at tage hensyn til kalorierne, hvilket vi så må se at få rettet op, når vi igen er hjemme i Kina.

Skal vi have en China Box? 
Et tur til det årlige Vorbasse Marked blev det også til. Vi købte ikke noget, men som det fremgår af billedet, så var det næsten som at være "hjemme". Underligt nok, så har vi ikke fundet et sted endnu i Kina, hvor de sælger en "China Box" - altså nudler med lidt kød og grønsager. Det kinesiske køkken i Danmark, laver ikke lige det samme mad som spises i Kina. Men det er nok heller ikke nemt at sælge til det danske publikum.

Et smukt par med
Blåvand Fyr i baggrunden
Anja og jeg var i smut Blåvand, så jeg kunne komme en tur i bølgen blå. Nydelsen ved at bade i det salte Vesterhav, at se de danske strande med Blåvand Fyr og den blå himmel i baggrunden, gav lidt ekstra overskud. Det er faktisk 25 år siden Anja og jeg mødte hinanden i Blåvand. Det var ved Thoras Gård, en populær restaurant, hvor jeg i uniform sad og nød en øl sammen med nogle kollegaer. Vi piftede efter to nyudklækkede studenter og bød dem på øl. Det var såmænd Hanne og Anja - og så var jeg vist "solgt" - og er det stadigvæk. Anja havde lavet en update på Internettet, hvor hun skrev noget om de 25 år. Det blev lidt misforstået, for mange troede at der skulle holdes sølvbryllup. Dagen blev afsluttet med en god lang grillaften hos Linda og Steen.
Jeg fik også et par dage senere nydt en tur i ferskvandet ved Kvie Sø sammen med Marlene. Her er det skønt næsten at kunne røre ved fiskene, som lever deres liv i det klare søvand.

Alt imens Anja og jeg har arbejdet os igennem hverdagens udfordringer, så er vores børn pludselig blevet store. Tænk, at det allerede er 17 år siden, vi blev forældre for anden gang. Vi kan nu se tilbage på at have afholdt børnefødselsdage 34 gange. Nogle gange med klassekammerater på besøg og andre gange familien og vennerne. Der er blevet bagt og nydt i hundredvis af hjemmebagte boller med kagemand til. Der er næsten altid i vores familie, blevet serveret kagemand med slik og det blev der selvfølgelig også ved denne sidste børnefødselsdag. Jeg synes, det er lidt vemodigt, hvis det allerede er slut - mon ikke vi "leger" børnefødselsdag et par år endnu, indtil de to små flytter hjemmefra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar