11 august 2014

"Hjemme igen" - hilsen fra Anja

Shanghai, d. 11. august 2014
Kære alle

5 skønne uger i Danmark er gået - Vi er nu vel tilbage i Shanghai og Stephen er påbegyndt hverdagen igen. Han har alt for meget at lave og kan ikke følge med. Vi håber, at de får en eller to ansat, der kan hjælpe ham. Er vi heldige, er det forhåbentlig på plads til jul. Her er varmt - MEGA VARMT…. - nogle gange siger måleren 35 grader, hvor det føles som 44 grader!

Vi har endelig fået Morten herud, det er dejligt, at vi er sammen alle 4 igen. Marlene skal starte i skolen på torsdag d. 14. august og Morten påbegynder at læse kinesisk på et universitet d. 10. september.

Sommeren i Danmark var jo dejlig. Vi havde mange ting, vi gerne ville nå og vi ville også gerne holde lidt ferie og besøge familie og venner. Vi nåede mange ting, desværre nåede vi ikke hele vejen rundt og hilse på Jer alle - 5 uger er ikke lang tid med det program, vi havde lagt fast i forvejen.

Marlene startede med at tage til “Owen Luft” i Nordenskov, det var første gang hun var med til dette og så absolut ikke den sidste gang, siger hun! Alt imens hun festede igennem, fik Stephen og jeg gjort klar til studenterfest. Morten blev student d. 23. juni, mormor gav ham huen på og vi fik alle bagefter en velfortjent frokost på Christian d. 9. i Esbjerg. Om aftenen var “Slottet” fyldt op med gæster for at fejre studenten - studenten var træt, han havde ikke sovet, da han havde siddet oppe hele natten og svedt over matematikken - men resultatet blev jo godt, så det var det hele værd.

De efterfølgende dage gik med at komme til tandlæge og læge, da tænderne trængte til en grundig rengøring og vi skulle revaccineres…. Derudover skulle vi have flyttet Morten til “Slottet”, så han kunne aflevere nøglen til hans udlejer Vera og efterfølgende blive klar til en uges studenterrunde. Runden startede med dimissionsfest på “Rybners” i Esbjerg, hvorefter de unge mennesker havde lagt et stramt program med besøg rundt omkring i Esbjerg og omegn. Den hårde kerne af studenter sluttede af hos os i Kvie Sø ugen efter, de var 8 mand tilbage, der kunne holde fanen højt. 
Jeg er ikke nogen natteravn, hvad angår natkørsel og Stephen måtte derfor op og hente Morten i Esbjerg en del gange, når han hen på morgenstunden var klar til at komme hjem og sove et par timer, inden han igen skulle til fest. Studenterne startede hver dag kl. 12 et eller andet sted, så det blev til nogle lange dage. Både Morten og Stephen var lettede, da det hele var veloverstået. 

  
Ølhunden glammer!
Samtidig var Stephen i samme uge til “møder” på pinden i Billund, han var glad for at se kollegaerne og samtidig erkende, at intet var forandret efter 8 måneder. Jeg nåede også forbi mit gamle job og fik en hyggelig frokost - skønt at se, de alle har det godt og de fortsat har nok at lave. Efter en veloverstået studenterfest/er var det Marlenes tur til at blive fejret. Hun blev 17 år d. 16 juli - vi havde inviteret til formiddagskaffe på “Slottet” - resten af dagen holdt vi fri og tog et smut til Esbjerg. Vi fik en kold fad på torvet og efterfølgende middag på “Bones” - det var lige hvad fødselaren kunne tænke sig - Morten og Stephen nød det også til fulde og skulle selvfølgelig have den store menu ;-)

Marlene nåede også at have nogle veninder på besøg. Dvs. det første hold, der kom var surprise. Veninderne fra Fanø Efterskole havde lavet en aftale med mig o,m at Marlene ikke skulle vide noget. Så de stod lige pludselig 3 piger i døren, de fik lidt godt at spise og tog efterfølgende til Kibæk og sov. Derudover havde hun besøg af veninderne fra Øse Efterskole. De sov 5 piger i stuen på ”Slottet”, Morten rykkede så ind i Marlene lille kammer. Pigerne sad til langt ud på natten og nød den danske sommer, inden de krøb til køjs. De hyggede sig til fulde.

Stephen og jeg var lidt rundt omkring hos vore skønne venner. Dejligt at se dem igen og ikke mindst få nogle gode grin, som vi gjorde i gamle dage, det var sgu skønt.Vi var et smut i Ikea, da vi manglede lidt kommoder osv. til opbevaring at tøj m.m. Dette gav jo bare lige lidt ekstra arbejde til hr. Wilson, vi synes dog, at det er blevet godt. Derudover var der lidt udenfor, der skulle fixes. Et vildskud fra et gammelt, fældet træ havde bredt sig godt op i haven. Dette begynde vi at beskære, hvilket jo bare gav arbejde med at få det kørt væk. Derudover havde vi et gammelt fyrtræ, det var afgået ved døden. Dette brugte min far, Morten og Stephen en dag på at fælde. Alt i mens dette stod på, tog min mor, Marlene og jeg et smut til Kolding og fik shoppet lidt - (meget)!
Vi sluttede alle dagen af med aftensmad på Pandekagehuset, det var hyggeligt.

  
Stephen godkender :-)
Vi var også hos farmor i Lunderskov. Der havde vi nogle hyggelige timer - hun kommer godt rundt nu på hendes protese. Derudover har hun fået en trehjulet el-scotter, så nu kan hun komme rundt omkring igen - så pas på Lunderskov, mortorbøllen er igang igen ;-)

Stephen og jeg tog flyveren retur til Shanghai d. 24. juli og ungerne fulgte efter d. 1. august. Marlene boede indtil da hos mor og far - Morten tog til en kammerat i Skive. De havde begge en skøn extra uge i Danmark - Morten hang vist godt ved sin PC og var en tur i Skives natteliv og Marlene nød godt af mormor og morfars selskab og ikke at forglemme Gizmo. Hun nåede også at komme med til Grøn Koncert i Esbjerg samt en venindetur i Ølgod. Desværre sluttede deres besøg af med at Gizmo måtte en tur til dyrlægen. Han havde en løs tand - mange af jer ved, at han altid har haft meget dårlig ånde. Dette skyldes en dårlig mundhygiejne helt fra hvalp (vi har haft ham i 2 år og han er 8 år i dag). Desværre går han og lider og har ondt, det er noget med knoglerne i undermunden og mor og far har derfor besluttet, at han skal aflives. Puha, det er hårdt, men det er det bedste for Gizmo. 

Samtidig er der også noget glædeligt. Min dejlige lillebror John og min skønne svigerinde Pernille skal giftes. Vi håber så bare her fra Shanghai, at vi er hjemme, når de går ned af kirkegulvet ;-) Derudover har mor og far bestilt billetter til Kina, så vi vil glæde os til at nyde godt af deres besøg sidst i marts 2015.

Morten var i tirsdag til helbredstjek - dette er for at få visa. Det helbredstjek, han fik udfærdiget sidste år herude, ja, det er for gammelt og han måtte en tur igennem det hele igen.Vi var efterfølgende på den lokale politistation for at melde, at han er kommet til byen. Dette skulle være gjort inden for 24 timer efter, at han var landet her. Dette var vi ikke opmærksomme på - så nu er Morten registreret hos politiet. Dette var nemlig bødeberettiget, men han slap med en advarsel. Dog blev der optaget rapport, hvilket tog det meste af en time og blev afsluttet med at Morten skulle underskrive en masse papirer og efterfølgende blev de jo stemplet en del gange. Ja, så kan vi jo kun sige til Morten: “Velkommen til Kina”....

Ja, og den forgangne weekend har vi sørme også været i Ikea. Mortens værelse bestod kun af en seng og et gammelt køkkenbord, så vi skulle jo lige have fat på et skab, en stol osv. Det endte også med møbler til anlæg og TV, så nu er der igen lidt samlearbejde til hr. Wilson. Men det bliver også rart for Morten at få lidt hygge på hans “kammer”.

Nå. men nok for denne gang. Jeg håber, alle har det godt og vil gerne beklage endnu engang, at vi ikke nåede så vidt omkring i sommers. Kan I nu alle have det godt og pas godt på hinanden. De kærligste hilsner og tanker til Jer alle

Anja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar