26 august 2014

Jeg en gård mig bygge vil...

Byggepladsen i Jiaxing. 
En af de opgaver, jeg deltager i under vores udstationering her i Kina, er bl.a. byggeriet af en fabrik, hvor vi skal støbe flere LEGO klodser.
Det er fantastisk at kunne følge med i et projekt med så store dimensioner, som kun en fabrik kan have. Lige fra jorden klargøres til delmål undervejs og til slut det færdige byggeri fyldt med ansatte, støbemaskiner, pakkeri m.m. På billedet kan du se hele byggepladsen med blå bygninger, som er bolig for håndværkerne samt de hvide "klodser", som bruges til kantine og kontorer.

Jeg har haft mit første lille, men vigtige IT projekt i.f.m. fabrikken. Vore projektfolk og samarbejdspartnere er placeret i den "store hvide klods", som ses til højre på billedet. Her er der etableret forbindelse til vores netværk i Danmark og for vore samarbejdspartnere en hurtig Internetadgang inde i Kina.

  
Samlet for at fejre de
500.000 mandetimer uden skader
Den 6. august 2014 nåede vi en milepæl, som man ikke kan skrive ind i en projektplan. Vi havde opnået 500.000 mandetimer uden at have en eneste arbejdskade. Det blev fejret på behørig vis med taler og uddeling af "godteposer" til håndværkerne. Desuden var der lodtrækning om mange LEGO æsker og andre gaver. Morten og jeg var til stede ved ceremonien sammen med mange af mine kollegaer, og det var dejligt at se og opleve det, som en af mine kinesiske kollegaer meget rammende beskrev, da han sagde: "We are a colorful people"

Senere på dagen tog vi til det "Tekniske Museum" i byen for at hjælpe med klargøringen til en LEGO "bygge event", som løb af staben 22.-23. august. Gæsterne til denne event var skolebørn i 6-12 års alderen og vi fik en smagsprøve på, hvordan lærerne ville få børnene til at bygge holdbare broer ved hjælp af LEGO klodser. Se en lille video her.

Morten & Jillian
Det var varmt at slæbe kasserne med klodser over til de lokaler, som skulle bruges. Morten og jeg var ikke ene om at svede og det hjalp, at de mange søde kvindelige kinesere syntes, at Morten var "so handsome". Faktisk så meget at han sagde ja til at deltage som LEGO repræsentant den 22., selvom jeg ikke skulle med til Jiaxing denne dag. Han havde en dejlig oplevelse med at komme tæt på kineserne, både som "den hvide mand fra Danmark", fotosessions, den store kinesiske buffet til middag og børnenes ukomplicerede tillid. Morten har også fået sig en kinesisk veninde, som helt sikkert er forelsket og gerne vil være lære Morten mere om Kina. Morten er nu ved at bygge sin egen bro imellem Danmark og Kina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar