03 september 2014

Tusind "bobbe-lopper" for god massage

Håndarbejde?
Det kinesiske styre går ofte over grænsen for at forbyde og fjerne det de ikke bryder sig om - set med vestlige øje. Noget at det første, vi som expats støder på i Kina, er blokeringen af de internettjenester, som vi er vant til at bruge. Til siderne Facebook og Blogger er der helt spæret, men f.eks. også alt som ejes og drives af Google bliver modarbejdet. Og for tiden bruger de så ekstra kræfter på at skabe "a healthy cyberspace" som de kalder det. Med kampagnen "Cleaning the Web 2014", vil de fjerne alle seksuelle online tilkendegivelser (tekst, film og billeder) - ganske enkelt rydde op i det beskidte Internet. Jeg gad godt vide, hvor de gemmer det, de finder!

Golf betragtes som en god, civiliseret sport de fleste andre steder i verden. Her i Kina er golf udpeget til at være den næste "store kriminelle aktivitet", som skal bekæmpes. I 2004 indførte det kinesiske styre et, i lang tid ignoreret, forbud mod bygning af golfbaner. Forbudet er indført under påskud af, at de vil beskytte de skrumpende jord- og vandressourcer i Kina. Og nu har de så valgt at lægge magt bagved beslutningen og er begyndt at fjerne nogle af de privatejede golfbaner.

Ordet "massage" er ofte forbundet med noget sensuelt og kan hurtigt lede tankerne hen på samme ord hvor "x" indgår i udtalen. Heldigvis ser det kinesiske styre ikke dette som en trussel, formentlig fordi mange former for massage stammer fra Kina. Vores venner, Karen og Bjørn, har vist os et godt sted, hvor man får "Happy Feets" efter en gang fodmassage. Det var meget mod min vilje, at jeg gik med til det første gang, både fordi jeg er lidt kilden under fødderne men også fordi jeg ikke er så begejstret for at andre rører ved mig. Men ja, jeg nærmest svævede derfra. Jeg havde fået glade fødder!

Og i fredags var vi så afsted igen. Anja have overtalt Marlene, Morten og jeg til at smide os på briksen for at blive æltet igennem. Valget blev traditionel oliemassage samt traditionel kinesisk massage. Vi tøvede lidt, da vi fik udleveret et par korte engangsbukser. Morten og jeg var i samme rum og vi lagde os på vores briks. Med ansigtet begravet i briksens "hul", blev vi begge lidt mere tøvende, da engangsbukserne blev trukket yderligere ned for at blotlægge vores baller. De to kvindelige massører startede først med nogle godt varme klude for at vi kunne blive vasket og blødgjort på både ryg og lænd. Herefter blev der fedtet lidt med olie og så masser af massage, som efter en 45 min blev afsluttet med varme klude til affedtning. Morten og jeg er ikke sarte, men kludene var altså meget varme. Den sidste halve time blev brugt på ansigtet og lidt af nakken. Og så var festen var slut!

Anja betalte de 1000 RMB ("bobbe-lopper", som Karen kalder dem). Det kan næsten lyde som et citat fra en Quickpot reklame:
"Altså 4 personer, massage i 5 kvarter, 250,- RMB pr. styk - det er billigt! Meget billigt!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar