08 oktober 2014

Et brev fra Anja

Shanghai, den 7. oktober 2013
Kære alle

1000 tak for jeres fødselsdagshilsner. Jeg havde en dejlig dag, først med 7 skønne veninder til formiddagskaffe og efterfølgende en hyggelig aften med mine 3. Savnede da familien hjemme, men vi tager da bare revanche til jul.

Tænk sig engang - i dag er det lige nøjagtigt et år siden, at Marlene, Stephen og jeg rejste her til byen. Jeg aner simpelthen ikke, hvor tiden er blevet af - på en måde er et år lang tid og så alligevel ikke, for jeg synes ikke det er længe siden, vi sagde “farvel” til det i DK og “goddag” til alt det nye herude.

Nå, men summa summarum, vi har haft et fantastisk godt år og det bedste af det hele er, at Morten er kommet ud til os.
Marlene og Morten nyder hinandens selskab, de tager i byen sammen, hjælper hinanden med det kinesiske, støtter hinanden i “kampen” mod vi 2 gamle osv. Stephen nyder, at han ikke er ene hane mod østrogenerne og jeg nyder bare, at vi er sammen alle sammen!

Marlene er godt i gang med skolen. Hun er hårdt spændt for, fagene er udfordrene og Marlene synes ikke, det er nemt.
Morten er godt i gang med universitetet. Det er et halvdagsstudie og han vil derfor i gang med at finde et job, så han kan supplere lommepengene med yderligere, da det jo ikke er gratis at gå i byen. Om det bliver som privat engelsk underviser i et kinesisk hjem eller i et eller andet firma er jo så spændende...
Han har fået nogle gode venner, både danske og internationale. På studieholdet hygger han sig med 2 jævnaldrende - en tysker og en svensker. Derudover er holdet fyldt op med noget ældre elever. Universitetet er mega stort (som Morten udtrykker det). Han kan lide sproget og jeg opfatter det som, at han har rimelig let ved det (endnu da).

Stephen er fortsat spændt hårdt for på jobbet - han har dog nu fået hjælp fra en kollega, der er ansat i Hong Kong. Han kommer af og til og giver et “nap”. Det er meningen, at der skal ansættes en supporter, men hvornår dette bliver en realitet ved vi ikke.

  
Cykler købt med "hånd-kant-slag"
Stephen og jeg har købt cykler og nu kommer vi rundt om i byen, hvor vi ellers ikke ville være kommet. Det er sjovt at opleve byen på denne måde og ikke være afhængig af Metro. En udfordring kan være, hvor man må parkere cyklen. Der er nemlig indrettet cykelparkeringer og cykler, der holder udenfor disse, bliver fjernet.

I dag er sidste dag i kinesernes (og vores) "National Holiday", der har varet en uge. Vi havde en naiv forestilling om, at vi kunne bruge denne uge på at lege turister i vores egen by. Vi har endnu ikke været oppe i “Pearl Tower” og det ville vi da gøre, når nu vi havde fri. Vi blev dog klogere - byen er mere end fyldt med kinesere. Så dette er noget, vi må gøre i weekenderne. Vi har derfor nydt ferien med god mad, film og små ture.

Stephen og jeg skal til “Galla” aften med “DCCC” d. 25. oktober. “Big Fat Snake” underholder til arrangementet. Jeg har været på skæddermarked og fået syet en kjole. Morten og Stephen fik samtidig bestilt en jakke hver og Morten 2 skjorter. Resultaterne skal hentes på lørdag.

Marlene har besluttet sig for at forsøge sig som babysitter. Hun får sit debut d. 25. oktober, hvor forældrene Nina og Anders også skal til gallafest.Vi skal over og hilse på familien på søndag. Børnene er Sebastian på 3 år og Sarah på 5 år.

Vi har været en del snottede - jeg tror, det er air conditions, der har drillet os. Derudover har vi alle haft lidt maveproblemer. Marlene var lidt mere hårdt ramt - hun var syg i en 5 dages tid, hvor jeg faktisk måtte presse hende til at drikke lidt - også selv om hun sov.

Om en måned bliver Morten 20 år - hvordan dette skal fejres, vides endnu ikke. Han taler om, at han måske vil have nogle venner på besøg, men nu må vi se. Vi er ikke så gode til at planlægge, som vi tidligere har været…, om det er alderen eller kulturen, ved jeg ikke.

Nå, men nok for denne gang. Vi har vel egentlig bare en hverdag, som I også har derhjemme - der er ikke umiddelbart så meget at berette om denne gang….

Husk at følge med på Stephens blog http://kina.wilsonweb.dk/
Kan I nu alle have det godt og pas godt på hinanden.
Knus og varme tanker til jer alle

Anja & co

Ingen kommentarer:

Send en kommentar