16 december 2014

Julehilsen fra Anja

Shanghai, d. 15. december 2014
Kære alle

Alex, Marlene og Pernille
UN Day Parade
Så langt, så godt - endelig kan vi se lyset for enden af tunnelen. På fredag vender vi snuden hjem mod det kolde nord. Vi trænger virkelig alle 4 til at komme væk fra Kina og kineserne!

De seneste uger er fløjet afsted. Vi var jo til B&O udsalg, hvor vi bare skulle kigge…, hmm Stephen fik sin “julegave”, et sæt højtalere så lyden nu er komplet til alle de serier og film vi ser.
Vi skulle have været sammen med Britt og Thomas samme lørdag aften. Den blev desværre aflyst, da Thomas gik ned med en kraftig maveforgiftning med efterflg. lægebesøg. Ja, når mænd går til lægen, så er det jo alvorligt!

Marlenes skole fejrer UN-day og det bliver hvert år bl.a. markeret med en parade. Alle skolens nationaliteter kommer ind med deres nationale flag. Som skolens ældste danske elev fik Marlene æren af at bære Dannebrog. Jeg mener der er ca. 12 danske elever på skolen. På billedet ser i ud over Marlene Pernille og Alex - børn af nogle af vore gode venner.

Vi var til en super hyggelig (og våd) 40 års fødselsdag hos Ole. Men det var sjovt og knapt så sjovt dagen efter, hvor vi om aftenen tog til DCCC julefrokost. Det var en stor skuffelse,  for hvor f….. var silden? Derudover var maden ikke super, så det er under overvejelse med vores deltagelse til næste år. Deres arrangementer er lidt dyre i forvejen og så skal det jo også være i orden.

Store kunstige juletræer
Jeg har deltaget i et par julekoncerter i forbindelse med min deltagelse i (Shanghai International) koret. Det var nogle dejlige oplevelser og det lyder faktisk ganske godt.

Så har jeg været til “surprice-brunch” med Thrine. Vi var ca. 10 af hendes nære veninder, der overraskede hende med en “afskedsbrunch” sidste søndag - dette er jo et minus at skal sige farvel til nogle dejlige venner. Men er bare en “del af pakken ved at være “expat”. Thrine rejser tilbage til Horsens med deres 2 yngste børn og far Anders bliver her indtil sommer sammen med Frederik (ældste barn), som skal gøre sin IB færdig. Anders’ kontrakt udløber til sommer.

Denne weekend har Liselottes og Oles børn sovet her, da de skulle til bryllup i Taiwan. Alex er 11 år og nyder at kunne være sammen med Morten. De har spillet og snoldret hele weekenden. Rigtig “drengehygge”. Alex mente også, “at han kunne da komme her hver weekend….”

Pebernødderne er bagt og de er også spist - lejligheden er pyntet op og det hænger jo nok også når vi kommer retur d. 9. januar. Jeg tvivler på, at Morten tager det ned, når han er retur d. 2. januar.

Julestemning på et hotel
hvor koret sang julen ind.
Stephen har fået en hjælper i form af en konsulent, der skal være behjælpelig med IT support til alle PC brugere på hovedkontoret her i Shanghai. Det håber vi, kan give ham lidt luft fremadrettet. I løbet af det kommende år sker der mere i forbindelse med fabriksbyggeriet, hvor han i perioder skal være i Jiaxing flere gange ugentligt.

Marlene kom hjem fredag middag efter termisprøve med rigtig ondt i maven - efter et døgns tid, var hun klar igen. I dag er hun til sidste terminsprøve. I morgen har hun fri, hvor vi tager på en lille “tøsetur” og de sidste 2 skoledage skal de gennemgå alle prøverne fra den forgangne uge. Fredag har skolen juleafslutning, men der hopper vi i flyveren mod Danmark.

Desværre var den danske “erhvervsmand” Morten talte med tidligere en FUSER! Morten har skrevet tilbage til ham men har intet hørt.
Morten har nu grublet en uges tid og såfremt der ikke dukker noget spændende op herude, han kan lave, tager han hjem til DK til sommer, hvor han vil søge ind på jurastudiet.
Men det ville nu være dejligt, hvis han kunne finde noget at lave herude, når han ikke er i skole. Tiden er lidt lang ind i mellem….

Ja, vi nærmer os nytåret og vi har en lille ferie at se frem til i uge 8 i 2015. Da skal vi en tur til Thailand, hvor vi har lejet Liselottes og Ole’s lejlighed. Den ligger i Hua Hin - lige ned til vandet. Det bliver spændende at prøve sådan en tur - de unge mennesker taler om bare at ligge og dase enten ved poolen eller strandkanten. Stepnen og jeg vil ud og se os omkring.

Juleudstilling i IAPM Shopping Center
Ligger lige over for LEGO kontoret i Shanghai.
Til marts kan vi se frem til at få besøg af mine forældre. De har godt nok været i Kina før - på en arrangeret rundrejse i 3 uger.
Vi glæder os til at vise dem rundt de steder, hvor vi kommer - ikke kun turiststederne men også skolerne, hvor vi handler osv.

Som tidligere nævnt skal vi holde jul hos mor og far i Agerbæk. Derudover har vi aftaler med frisør og tandlægen inden jul. Vi skal have købt de sidste julegaver og hurra for Internettet at man kan købe nogle af dem der (når ellers der er forbindelse fra Shanghai)! Så vi - nej, undertegnede er tæt på at være færdig.
Enkelte juledage er har vi også aftaler - men ellers glæder vi os bare til at tage en dag ad gangen, nyde stilheden og “Jul på Slottet”.

Tusind tak for jeres mails - det er fortsat dejligt at høre lidt om den danske hverdag og hvad I ellers oplever.

Til slut vil jeg ønske jer og jeres familie en RIGTIG GLÆDELIG JUL SAMT ET GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR.

De kærligste tanker og knus fra os alle 4

Anja

Husk at følge med på Stephens blog http://kina.wilsonweb.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar