26 januar 2015

Det falske sted...

  
Skriftlig opsigelse fra vores udlejer
Vi kom godt ind i 2015. Nytårsaften sad vi efter eget valg på "Slottet" og nød en filmaften sammen med Marlene. Vi havde alle 3 brug for en stille dag og aften, hvilket vi nød. Nytårsaften kan faktisk godt selv "rende og hoppe" ind i det nye år. Selvom det var en stille overgang til 2015, startede det nye år med en "bombe". Vores udlejer i Shanghai har opsagt vores lejekontrakt og vi skal være ude senest den 28. februar. Lejligheden er solgt til en anden kineser og så bliver vi jo smidt på "porten". Du kan selv læse den skriftlige opsigelse...:-)

Vi havde endnu nogle dage i Danmark til at tænke på udfordringerne i at skulle flytte igen. Som sædvanlig (fristes jeg til at skrive) - går Anja og jeg bare i gang med opgaverne i sådan et projekt. Efter 3 dage med møder i Billund, fløj vi tilbage til storbyen, hvor Morten tog imod os efter at havde været alene hjemme i en uges tid. Han skulle jo passe sin skolegang og sin eksamen som afslutning på 1. semester. Han bestod over forventning og venter nu på at 2. semester starter efter det kinesiske nytår. 


  
Lokal beboelse
Anja og en af vore venner sprang på cyklerne en af de første dage efter vores hjemkomst til Kina for at se, om de kunne finde os et nyt sted at bo. Vi kunne ikke vente på, at vores kinesiske konsulent fra APA China fandt nogle forslag til os. Vores venner, som bor et godt sted midt i French Concession, har desværre fået en byggeplads som nabo. De er informeret om, at det vil tage ca. 2½ år, inden man afslutter byggeriet af det højhus, så de er også på jagt efter en ny bolig. Shanghai har faktisk mere en 20.000 højhuse og der påbegyndes et nyt byggeri hver 2.-3. dag. Tænk engang, hvis det samme skete på Sjælland, som har ca. samme størrelse som Shanghai. Jeg tror faktisk, der er mindre end 1000 højhuse på "djævleøen".

Til vores overraskelse lykkedes det os faktisk at finde et nyt sted at bo. Det ligger kun 5 km. fra vores nuværende lejlighed i Xintiandi. Den nye, hvis alt går vel, ligger i Xujiahui, helt oppe på 32. etage. Man bliver lettere svimmel, når man står ud på altanen og kigger ned. Kvarteret er meget kinesisk med enorme kontraster lige uden for lågen til de to næsten ens højhuse i det nye compound. Her hænger der både vasketøj og fisk til tørre. Dampen fra gadekøkkener, duften fra frugthandlerens butik og dunsten fra den lokale fiskehandler er nøsten en selvfølge. Her kommer vi tættere på befolkningen fra "Riget i midten".

  
Fiskehandleren har fisk til tørre på gaden. 
Nu venter vi bare på at kontrakten bliver underskrevet, pengene betalt og at flyttefolkene kan komme igang med at pakke vores indbo. Vi har besluttet at sende det meste indbo til Danmark, således at Morten kan få sine ting med hjem og indrette sin forhåbentlig kommende studenterbolig i Århus - sommerhuset kunne da også nyde fordel af lidt bedre møblement. Morten har valgt at studere jura og da vi godt kunne bruge en jurist i familien, så har vi selvfølgelig tænkt os at hjælpe alt det, vi kan. Sommerferien bliver lidt udskudt, da Morten skal have været afmeldt folkeregisteret i 12 måneder, inden han kan modtage flyttegods fra udlandet. Det store puslespil er ved at blive lagt, for Marlene vil gerne til Roskilde Festival samt fejre sin 18 års fødselsdag. Så skal vi have pakket containeren ud og flytte ting til Morten nye bopæl i "Smilets by". Der er mange brikker, som skal tilpasses for at det hele går op.

På min gåtur til kontoret i dag, nød jeg igen de mange indtryk, jeg får på min vej. Duften af det kinesiske køkken fra de mange hjem, gråspurvene som spiste fra nogle væltede affaldsposer, synet af en kinesisk overklasse kvinde, som frysende stavrede afsted på de høje hæle og solens refleksioner i byens mange ruder. Det er med et smil på læben, at jeg tænker på hele Danmarks to søde "tosser" - Morten og Peter, som vi har fulgt igennem mange år på dansk TV. De var på en eventyrlig udflugt i Sverige, hvor Morten var sikker på, de var "det falske sted". Der er mange udfordringer her i Kina og vi valgte "det falske sted" at bo første gang, men vi oplever jo bare endnu et kapitel af det eventyr, som vi nyder at være en del af. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar