08 april 2015

Shanghai's pendant til Venedig

Vandland
Så fik vi gæster hjemmefra. Svimserne dukkede op og en længe ventet "udflugt" til Kina kunne begynde. De første par dage var jeg mest på arbejde og kunne glæde mig over at komme hjem til historier fra dagens oplevelser. Men mere om det i den næste historie her på bloggen. Lige nu handler det bare om en lille udflugt, vi var på.


 
Er det en lille Pekingeser
Vi havde booket en bil med privat chauffør, så vi alle kunne komme på udflugt i udkanten af Shanghai sammen med mine svigerforældre. Fra Shanghai centrum til Zhujiajiao (朱家角), som er en gammel vand landsby, er der ca. en times kørsel med bil. Byen er grundlagt for mere end 1700 år siden, og har ikke forandret sig meget igennem tiden. Den oser nærmest stadigvæk af gammel kinesisk kultur. Selvom byen nok mest er en oplevelse til turisterne, og ikke længere er en vigtig handelsby for ris og tekstiler, så er den helt sikkert et besøg værd.


   
Nysgerrig hygge
Byen er "fyldt med vand" og over de mange kanaler er der hele 36 små og store broer, man gå på. Her er masser af butikker, små spisesteder og glade kinesere. Vi var heldige med vejret, tørt og ikke for varmt, og vi nød vist alle den beskedne opmærksomhed vi fik fra de mange kinesere. De fleste kiggede bare på os med nysgerrige blikke eller forsøgte at få os til at købe noget. Og når vi  gav deres hunde eller børn lidt opmærksomhed, så blev vi selvfølgelig mødt med både smil og latter. 

Jeg kan anbefale at besøge stedet, nyde stilheden og den lidt mere friske luft alt imens man lader øjnene gå på opdagelse. Jeg havde lånt Marlenes kamera og vil bare lige vise nogle af mine "skud" fra dagen. Læs evt. mere om stedt på dette link http://wikitravel.org/en/Shanghai/Zhujiajiao

Ingen kommentarer:

Send en kommentar