13 april 2015

Svimser på besøg

For mere end 2050 år siden sendte Julius Cæsar en besked om sejr til en ven, med de latinske ord "veni, vidi vici". Og det var lige det mine svigerforældre gjorde; "de kom, de så og de sejrede". For længe siden bookede vi flybilletter til mine svigerforældre og nu har de så været her. Jeg er sikker på, at de blev fyldt op med oplevelser, som skal vendes over kaffekopperne hjemme i lille Dannevang. 

Der handles lidt grønsager
Det har være nogle hektiske uger, hvor Anja's mor og far blev slæbt fra "Herodes til Pilatus", for at se og opleve hverdagen i "vores Kina". De har været med ude og handle for at skaffe de ting, vi bruger i hverdagen. De har prøvet at handle frugt og grønt på det lokale "gademarked" tæt på vores lejlighed. Det må ikke forveksles med "gedemarked", selvom det kan virke sådan. De har være med i Carrefour og City Super, hvor kød og pålæg normalt købes - og så også lige alle de andre gode steder, hvor vi "skaffer" de sidste detaljer til husholdningen. Jeg er sikker på, at de nu bedre kan forstå, hvorfor det er et fuldtidsjob at være hjemmegående husmor.

Lille vovse
"Svimserne" fik også syet lidt tøj ved vores fortrukne skrædder ved "South Bund Fabric Market", de fik handlet souvenirs på et "antikmarked", der snart lukker, fordi husene skal rives ned og give plads til endnu et højhus med et indkøbscenter i stueetagen. De var også et smut forbi "Xing Guang Photography Equipment Center", hvor svigerfar købte en kikkert. En tur til "Pearl City" blev det også til, hvor svigermor fik lidt smykker. Og samtidig fik de taget en masse billeder, som er sendt til fremkaldelse via Internettet fra Kina til levering i lille Agerbæk. Ak ja, verden er lille...

Der har været mange gode oplevelser under deres visit hos os. Jeg undres stadigvæk over, hvor populære de var hos mange kinesere. Selvfølgelig har smil og latter gjort meget, men det lykkedes dem flere gange at skabe kontakt til vildt fremmede kinesere, som normalt holder lidt afstand fra os "hvide". Og det er derfor, jeg skriver at "de kom, de så og de sejrede". Tak for besøget. 


Svigerfar bliver fodret med lidt nødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar