18 maj 2015

Anja sender endnu en hilsen

Shanghai, den 17. maj 2015


Halløjsa, hvor er det lidt svært denne gang - der er sket så meget på så kort tid...


Ellen og Leif i Shanghai
Nå, men i hvert fald har vi haft mor og far herude. 12 fantastiske dage (det synes vi i hvert fald det var) - hvor vi nød at kunne vise lidt at vores hverdag. De fik også shoppet lidt - fik syet tøj - lavet briller og spist med pinde. Vi var i en kanalby, vi var i en skyskraber, så den “lokale dyrehandel”, “Yan Garden”. Far fik fri en enkelt formiddag, hvor Marlene, mor og jeg tog på tøsetur. Vi startede med massage, dernæst en frokost og afsluttede med et besøg på “Pearl Market” (smykkemarked) - ja, jeg kan blive ved.Jeg tror, at mor og far rejste herfra fyldt op med rigtig mange indtryk, der først blev fordøjet efter nogle dage hjemme i Agerbæk.


Et par uger efter vi havde sendt mor og far retur til Danmark, tog vi alle 4 på en forlænget weekend til Beijing. Stephen havde noget arbejdsrelateret at udføre på kontoret der, så han rejste dagen i forvejen.

Familien på muren
Vi havde booket os ind på et hotel i gåafstand til “Den Himmelske Freds Plads” samt “Den Forbudte By”, hvor vi selvfølgelig tilbragte nogle timer. Derudover havde vi lejet en chauffør for en dag. Han kørte os bl.a. til “Den Olympiske By” samt “Den Kinesiske Mur” - en fantastisk oplevelse.


Den sidste dag tog vi en tur til “Kejserens Sommerpalads” - vi var alle 4 meget begejstrede for dette. Det kan ikke beskrives, men skal opleves - vi takker far for anbefalingen af dette sted.


Den første uge i maj skulle Marlene, som sidste år, igen på “Chinatrip” med skolen. I år gik turen til “Hunan Provinsen”, “Changsha” samt “Yellow Stone Village” - det ene af stederne (kan ikke huske hvilken) er formand Maos barndomshjem og skole. Marlene havde en super duper tur - med et fantastisk sammenhold eleverne imellem.


Alt i mens Marlene var afsted, var Stephen og jeg taget en tur til Tokyo. Også der havde Stephen noget arbejde at udføre.
I Tokyo havde vi den fornøjelse at opleve - ja, alt det man ikke oplever i Shanghai… Frisk luft, ingen dytten og spytten, hurtig Internet, alle respekterer færdselsloven, der udvises høflighed og hjælpsomhed, rene biler osv. osv…..

Selfie med Japanske skolepiger
Det var dejligt lige at komme lidt væk fra Kina og kineserne!!
Jeg havde i Tokyo Lufthavnen den fornøjelse at hilse på 5 søde japanske skolepiger, der gerne ville fotograferes med mig (med selfie) - Stephen benyttede sig af det og tog også et billede.
Alt imens passede Morten sin skole hjemme i Shanghai - hvilket han også satte pris på - at kunne gøre alt uden at tage hensyn til nogen.


Nu er vi tilbage i hverdagen og kan begynde at tælle ned til sommerferien, 5 uger for Marlenes og mit vedkommende. Det er lidt urealistisk, at der ikke er længere tid til, men det er sørme også ganske rart at tænke på at vi hopper på flyveren d. 23. juni. Dog er det mindre godt at tænke på, at jeg skal undvære Stephen i en måned - uha, så længe har vi aldrig været fra hinanden, men det er måske også meget sundt alligevel.
Jeg skal i hvert fald bruge noget af tiden til at rydde op og smide ud på “Slottet” - jeg håber, mine kære brødre måske vil give en hånd eller to. Marlene tæller ned til hun skal til Roskilde Festival - hun tager afsted med hendes skønne veninder fra Øse Efterskole - jeg glæder mig bare til, at hun er vel hjemme igen.


Morten er ved siden af sit kinesiske begyndt at undervise i engelsk på to kinesiske skoler. Skolerne ligger i hver sin ende af byen - ret langt ude. Undervisningen er ulønnet og han har fundet det via et velgørenheds foretagende, som udelukkende bruger frivillig arbejdskraft. Morten ville gerne have bevis på, at have udøvet et eller andet ud over hans egen skole under opholdet i Kina og så pynter det jo også på CV’et.


Marlene kører stadig på med skolen, babysitting og bygang. Derudover er hun også med i et dansestykke - dvs. hun er “backstage” og skal hjælpe med lys, scene, lyd og kostumer - dette er noget, hun skal, da hun har teater på IB niveau - så ligesom når hun er med i teaterstykkerne, er hun også her sent hjemme hver dag efter skole. Jo, jo - der er noget at gøre hele tiden som international studerende.


Ja, så har Stephen jo haft fødselsdag - dette foregik i år i stilhed. Han fik se fø lig “goe gaver” og om aftenen gik vi på en italiensk restaurant, der ligger lige ved siden af, hvor vi bor, hvor vi fik en middag med go rødvin - nam nam….


Ja, vi har også gang i at søge bolig til Morten - han skulle jo gerne finde noget i Århus, da han har søgt ind på jurastudiet - er der nogle, der kender nogle - så må I jo gerne sige til…


Ja - alt i alt har vi det jo meget godt. Vi render også lidt i byen en gang imellem med gode venner, går eller cykler en lille tur og når vi har fået “Kina nok” - ja, så tager vi en dag på sofaen med en serie eller to.


Vi glæder os nu alle 4 til en forhåbentlig varm og dejlig sommer - ja, sommeren har vi jo fået her, den daglige gennemsnitstemperatur ligger i øjeblikket på ca. 23 grader - de dage, hvor vi har 31-32 grader er her virkelig varmt. Så når det så regner, er det ligesom om, det hele er nyt og lækkert.


Langt om længe er vi også kommet i gang i motionsrummet - vi stiller der (næsten) alle hverdage kl. 06.00 - det er når de åbner - en go halv time på løbebåndet eller cross traineren - “så er det overstået”, og vi har ikke det på samvittigheden senere på dagen.


Det med at takke for alle jeres hilsner - det lader jeg bare være med….
Nå, ha en det godt og hils rundt omkring.


Knus og kærlige hilsner til jer alle


Anja & co.
Den lokale mobile gadefrisør lige nedenfor vores indkørsel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar