28 juli 2015

En stor mundfuld

En rigtig stor Big Mac
Efter vores "Far & Søn på tur" oplevelse, så valgte vi, den aften vi kom retur til Shanghai, at give oplevelsen en ekstra tvist. Vi havde fundet noget Morten gerne ville prøve inden han skulle forlade Kina.

Morten og vi andre har et stort afsavn, fordi adgangen til Facebook, Google og Youtube er spærret, når man surfer på Internettet inde fra Kina. Vi har dog mulighed for at bruge en såkaldt VPN forbindelse, når vi har brug for en "smutvej" uden om censuren. Men hvis man ikke bruger VPN, så er der alligevel nogle gode "online steder", hvor man kan få inspiration til at opleve noget nyt.

En service kaldet "WeeChat" fungerer rigtig fint her i Kina og det er muligt at dele næsten alt. Man kan dele billeder, chatte, sende indtalte beskeder og meget mere. Dette bruger mange af mine venner og kollegaer i hverdagens behov for dialog.

Vi og mange af vores venner deler også vores oplevelser via billeder på Instagram. Det er desværre blevet lidt mere "bøvlet" at bruge Instagram efter at Kina også har blokeret denne hjemmeside. Hvis du vil prøvet at se lidt sjove billeder, så søg efter  #becauseitschina. Det er et godt "hash-tag" at bruge til at se "chinglish" (dårlige oversættelser fra kinesisk til engelsk) og meget andet sjov fra Kina.

Der findes også en god nyhedstjeneste, som hedder "That's" og her fandt jeg informationen om at man i Kina nu kan bestille sin "egen personlige dessignede burger" på McDonald's. De har valgt at kalde det "Create your own taste" - og det findes kun i Kina! Dette var Morten nødt til at prøve, inden turen gik retur til Danmark.

Vi fandt restauranten, hvor man kunne prøve dette nye "skab din egen smag" burger koncept. Det forgik via en stor touch skærm, hvor en sød og engelsktalende pige hjalp os vej igennem bestillingen. Vores første valg var at komme 5 burgerbøffer i samme burger. Den søde pige var noget overrasket, men spørgsmålet - "er I nu også var sikre på, at der skal så meget i vores burger" - blev underligt nok efterfølgende tilføjet spørgsmålet, om vi da ikke også skulle have dessert!

Burgeren på billedet består af: - En bolle, Big Mac dressing, Hot & Spicy dressing, Jalapenos, salat blade, tomat skiver, bacon Cheddar ost og 5 saftige, tykke burgerbøffer. Pris ca. 100,- RMB, men så er det også inklusiv en mellem stor Cola, pomfrittes serveret i fin metalkurv, ketchup, 3 hvide servietter og en vådserviet til at fjerne det værste snask, som man umuligt kan undgå at få på fingerne og i ansigtet.

Hverken Morten eller jeg gik sultne fra McDonald's denne gang. Mættet af endnu en oplevelse (og en burger) fra landet fyldt med søde mennesker, hvis gule hudfarve godt kan minde om farven fra cheddar ost!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar