08 juli 2015

På gensyn = Zai jian (再见)

På gensyn - vi ses snart igen.
Så er vi igen kommet til den tid på året, hvor de mange "expat's" (personer, som er udstationeret) rejser afsted. Nogle skal på ferie udenfor Kina og andre skal flytte herfra. Vi deler alle sammen vore informationer om vores "rejsemål" for at holde styr på, hvornår vi kan ses igen. De venskaber, vi knytter her, er ofte mere intense og nære. Vi hilser gerne hinanden med "knus og kram" og skaber hurtigt et "familieforhold" for at vi kan støtte hinanden. Vi ved alle, at vores veje skilles med tiden, men måske netop derfor finder vi hurtigt sammen.
Vi har allerede nu taget afsked med nogle stykker denne sommer. Først var der Britt og Thomas, som nu er flyttet til Singapore. Britt og Thomas holdt en utrolig dejlig "på gensyn", hvor vi alle nød godt af hr. Hansens passion for god mad og vin. De kommer begge to til at mangle i vores "gadebillede" med deres altid gode humør og dejlige måde at være på. Vi glæder os til et gensyn i Singapore.

Næste par, som også er rejst, er Susan og Michael McNulty. Selvom Michael var øverste chef for LEGO i Kina, så har mange af os fået et nært forhold til dem begge. Vi har ofte nydt godt af god livemusik og øl på det værtshus Michael introducerede os til. Stedet hedder "Southern Bell" og ejes af en texaner, som på bedste "Egon Olsen" maner altid har en stump cigar i mundvigen. Stedet er kommet på "favoritlisten" og bliver helt sikkert besøgt af os igen og igen. Michael skulle faktisk være gået på pension efter færdiggørelsen at vores fabrik, men har sagt ja til at skulle styre logistikken i Europa et par år endnu. Vi ser frem til at mødes igen, når "snoren" skal klippes til den officielle åbning af fabrikken senere på året.

Også de sidste to "banditter" (far Anders og ældste søn Frederik) fra familien Topp Daugaard, har forladt Kina. De er rejst hjem til Danmark, hvor mor Thrine bl.a. har hygget sig siden jul med at installere nyt køkken i deres hus i Horsens. Trine har også startet et import og salg af tasker - se mere her www.baghouse.dk - så Anja og jeg skal vist kigge forbi i ferien. Vi kommer jo alligevel næsten forbi de kanter, når vi skal hjælpe Morten med at flytte til Århus. 

På dansk siger vi pr. tradition "farvel", hvilket jo betyder "Far Vel (god rejse)". Måden vi siger det på kan variere fra det rare og venlige "farvel-farvel" til det måske med unge "farveller". Hvis vi ved, vi snart ses igen, så er det godt nok at sige "hej". Vores forældres generation, som nok var mere høflige, har også brugt at sige "på gensyn" - ligesom kineserne - og det er da meget bedre. 

再 betyder "igen" 
见 betyder "se"
- så korrekt oversættelse af "zai jian" må være "på gensyn".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar