28 september 2015

Bar i Shanghai


Vores bar i Shanghai - 2013
Det er nu 2 år siden vi flyttede til Kina. Dengang boede vi de første 3 uger på "Radisson New World". Vi syntes, vi havde en hård start, hvor alt var "op ad bakke". Måske netop derfor nød Anja, Marlene og jeg at få en drink i baren på etage 47 - med udsigt over People's Square og byens mange oplyste bygninger. I baren spillede et live band og en af stykkerne var bl.a.: "I can see clearly now, the rain is gone". I øjeblikket er himlen klar og nogle gange endda blå her over storbyen. De tunge regnskyer (og smoggen) er borte for en tid og så det er næsten som at være hjemme i Danmark.

Alkohol kan også brændes
Hverken Anja eller jeg er vokset op med (eller opflasket med) at gå på bar og er da heller ikke blevet afhængig af det her i Shanghai. Men der er blevet nydt en del gode flasker vin og øl siden vores debut i Kina. Det lyder næsten som om vi drikker for meget, men hvis ordet "akvavit" betyder "livets vand" (latin: "aqua vitae"), så giver det jo god mening at bruge det som livsnydelse.

Nogle af de gode steder, hvor vi godt kan lide at nyde en god og velskænket fadøl, vil jeg liste herunder. Ikke fordi de med andres øjne måske er de bedste, men nok mere fordi vi har besøgt stedet mere end éen gang. 

- er et micro bryggeri med deres egne gode varianter af øl. Deres øl har en god eftersmag af hyldeblomst og kvaliteten er i orden. Priserne er ikke for høje og er man ikke glad for "hjemmebryg", så de sælger også velskænket "Heineken" fadøl.

- er stedet med hygge, god atmosfære og med godt live musik hver lørdag. Det ligger tæt på, hvor jeg arbejder, så det er af og til brugt til at mødes, når dagens opgaver er afsluttet, - et sted, vi fortsat nyder at komme. De har flere slags fadøl, god mad og stemningen er krydret med afspilning af amerikanske film - helt efter barchefens valg.

Yongkang Lu (Bargaden)
- ligger i hjertet af "Former French Concession" er en hel gade ved at blive til "micro" værtshuse. Gadens gæster kommer her for at nyde en øl og snakke sammen. De fleste værtshuse er på størrelse med et værelse i et dansk parcelhus. Derfor har alle ekstra borde ude på fortovet, hvilket nok også er med til at skabe et fællesskab for alle gæsterne og værtshusejerne. Hyggeligt - når det ikke regner.

Paulaner
- er et tyske bryghus, der har flere værtshuse i byen. Det afholder hvert år et stort julemarked. Stedet er kendt for god, solid, tysk mad og velbrygget øl. Har man lidt hjemve er det godt at få serveret en smørstegt wienersnitzel med sprød panering. Deres øl er lidt dyre (ca. 80,- RMB), men her er god stemning, hyggeligt og så afholder de naturligvis også den tyske traditionsrige "Oktoberfest".

  
Husk at drikke vand!
Blue Frog
- lyder ikke så lækkert, hvis man tænker på alt, hvad der vender ryggen mod solen, det spiser man her i Kina. Men resturanten serverer ikke blå frøer eller andre underlige kinesiske ting. Burgere med pommesfritter, sandwiches anretninger, bøffer og andre vestlige inspireret retter er på deres menu. Her er "happy hour" på samtlige drikkevarer hver dag, hvilket trækker mange kunder til. Hver restaurant i "Blue Frog" kæden har en "Wall of Fame", hvor man kan få sit navn opslået, når man har drukket 100 forskellige shots. Der er mange navne på de vægge, men vores kommer der ikke, medmindre reglerne ændres til også at tælle 100 fadøl.

Og når vi så har fået et par øl samt lidt god mad, så er det dejligt at nynne:
"Gone are the dark clouds that had me blind"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar