09 november 2015

Brev fra Anja - November 2015

Kære alle

Det var så lige 2 måneder, der gik siden sidst - sig nærmer tiden, hvor julen står for døren og vi atter engang sætter kursen mod DK - vi glæder os!

UN-parade - de danske skoleelever
Marlene er igen i år den ældste danske elev på skolen. Derfor havde hun atter engang æren af at være fanebærer til UN Day.
I øjeblikket har hun (igen, igen) lange skoledage. Hun er med i årets novemberspil og denne gang fortolker de Kinas vigtigste folkemyter “Lady White Snake” og Marlene har 4 små biroller og er også en del af danseholdet. Hun siger, hun er for “høj” til at kunne få nogle af hovedrollerne! Der er premiere fredag d. 20. november.
Derudover er hun kommet med på cheerleading holdet og dette er arbejder hun med til medio januar. Til begge aktiviteter skal der øves og trænes, så mange skoledage er hun hjemmefra kl. 6 morgen til kl. 18 aften - så fredag aften er den unge dame træt! Vi glæder os til både at se teater og basketball kampe i den nærmeste fremtid.

Jeg havde en dejlig fødselsdag med skønne veninder til frokost og en hyggelig middag om aftenen med Marlene og Stephen.

Singapore Zoo - et "must see"
Stephen og jeg var 9 dage i Singapore, hvor han skulle arbejde og deltage i flere møder. Jeg brugte dagene på sightseeing og en smule shopping og så nød vi aftenerne og weekenden sammen. Vi var også forbi et hold venner, der er flyttet dertil og det var dejligt at se, de er faldet godt til.
Der er varmt i Singapore - gennemsnitlig 35 grader imens vi var der, så at gå udenfor er ligesom at gå mod en mur. Og sådan er det vistnok hele året - sådan er her kun i Shanghai juli og august måned - så vi klager skam ikke.

Vejret er dog lidt underligt her for tiden. I starten af sidste uge begyndte temperaturerne at falde til under 20 grader, så kom vi til torsdag, fredag og i går lørdag, wupti, så havde vi igen 25 grader og i dag søndag er vi på 15 grader og regnvejr - ja, vi taler om det, men vi kan bare ikke gøre noget ved det.

Verdens 8. vidunder
 - i baggrunden
Sidste weekend var Stephen og jeg et “smut” i Xian - det er der, hvor terrakottakrigerne holder til. Vi var afsted med et hold venner/kollegaer. Vi havde en fantastisk tur, hvor vi fløj fra Shanghai fredag sidst på dagen og var retur søndag aften igen, en lille flyvetur på ca. 2,5 time. Vi havde chauffør og guide på både lørdag og søndag, fantastisk godt givet ud. Vi er klar på lignende tur til foråret, hvor vi vil til Chengdu med Marlene. Det er bl.a. der pandaerne bor!

I går blev vores “lille” Morten 21 år - dette blev fejret med en dejlig middag sammen med Marlene. Hun syntes, det var længe siden, vi havde sådan rigtig hygget os sammen alle 3, så vi blev enig om at fejre Morten. Det er med at slå til, når hun endelig har tid til at gøre noget med os.
Morten trives med studierne i Århus, han siger dog, at det er en helt anden måde at lære på, dette er nok et spørgsmål om tilvænning.

I sidste uge fik Stephen sin cykel stjålet - dette blev meldt til vores “rejse-indboforsikring” hos IHI Bupa. Wupti, for en gangs skyld flaskede tingene sig, efter 6 dage var der sat penge ind på vores konto til en ny cykel. Dejligt at det engang imellem kan være uden alt for mange udfordringer.

Mange er også begyndt at spørge til, hvornår vi kommer hjem. Dette ved vi ikke og vi får ikke noget at vide på denne side at nytår. Vi ved kun, at kontrakten udløber 30. september 2016 - vi håber på en forlængelse heraf, nu må vi se, hvad der sker. Det eneste der lige nu er sikkert er, at Marlene rejser hjem ultimo juni, da hun kun har visa til d. 30. juni.
Så sommerferien i DK kan først bestilles, når vi ved mere om fremtiden.

Nå, men nok for denne gang - ha det godt og pas godt på hinanden.

Knus og kærlige tanker fra os alle 3

Anja

Husk at følge med her engang imellem http://kina.wilsonweb.dk/

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar