10 november 2015

Singapore Sling

Mange farver og folk i "lille Indien"
Så blev det endelig vores tur! Jeg skulle deltage i et internt seminar og samtidig være med til at åbne vores nye kontor i Asiens tættest befolkede land - Singapore. Landet er kun lidt større end Bornholm og der bor cirka 6 millioner. Der skal alligevel bygges en del højhuse på Bornholm, for at alle danskere kan bo sammen på denne lille ø.

Singapore er på mange måder en smuk og moderne storby. Den er fyldt med gode oplevelser, som er nemme at finde. Et af de første indtryk er nok at her er meget rent, hvilket er helt forståeligt, når der gives store bøder for at smide tyggegummi, cigaretskodder eller lignende på gaden. De mange urimelige regler og hårde straffe i dette ikke særligt demokratiske land, er helt sikkert med til at der hersker "orden". Narkosmuglere bliver dømt til døden uden undtagelser og manddrab ender ofte med samme dom. Antallet af henrettelser er dog faldt markant siden 1994, hvor der eksempelvis blev henrettet 76 - nu bliver det "kun" til ca. 2-4 stykker om året.

Certified Lego Professional
Ryan McNaught bygger de
bygninger vi "bor" m.m.
Vi havde booket os ind på et godt hotel i udkanten af "Little India", som er den indiske bydel i Singapore. Her hersker en afslappet indisk livsstil, som er i stor kontrast til resten af den pengefikserede storby. Her findes hindutempler, markeder med masser af indiske varer og så spilles der "Bollywood-musik" i butikkerne. Vi brugte lidt tid der på at finde og købe to nye kufferter i det berømte "Mustafa Storcenter". Hvis man mangler "hvad-som-helst" til en god pris, så er det her man finder dette. Den flere etager store bygning er poppet med elektronik, sko, smykker, tøj og madvarer - næsten alt - undtagen biler, Der er trangt og beskidt, men måske netop derfor er prisen lav. Og så er der åbent hele døgnet.

Udsigten fra både det gamle og det nye LEGO kontor er ganske flot. Fra begge steder kan man bl.a. se det enorme hotel "Marina Bay Sand", som er 3 sammenhængende højhuse - designet, som om der ligger et skib på toppen. På det nye kontor havde vi lavet en aftale med Ryan (se billede), om at han skulle bygge nogle LEGO modeller, som findes ved "Marina Bay". Med lidt jysk underdrivelse, så slap han da helt fint fra den opgave. Mange af de ideer omkring indretning og funktionalitet på det nye kontor, skal vi også have på vores nye kontor i Shanghai (primo 2017). Jeg håber, jeg kan få lov til at medvirke på denne opgave også. Se lidt flere billeder fra Singapore kontoret her.

For 200 år siden var hele Singapore dækket af regnskov. "Marina Bay" var et naturligt sted at skabe en lille havneby og nogle af resterne fra kolonitiden findes da også stadigvæk. Det sagnomspunden "Raffels Hotel" er en af dem. Her står stadigvæk nogle af de originale træbygninger, som for mere end 100 år siden lå helt nede ved strandkanten. Gæsterne kunne så nyde en kølig drink på verandaen i den tropelumre varme med en brise fra havet. Dette sted har med sikkerhed været et tiltrængt "pusterum", for de mange tusinde gæster, som gennem tiden har besøgt byen og har boet på hotellet.

Drinken man skal nyde på "Raffels Hotel" hedder "Singapore Sling". Den blev faktisk opfundet på hotellet for 100 år siden. Det er en lidt lyserød drink, skænket i højt glas med is, "toppet" med et stykke ananas og et rødt cocktailbær. "Long Bar" på hotellet er genopført i sit originale design og på alle borde står en lille lærredssæk med peanutsnødder, som man kan nyde sammen med drinken. Skallerne henkastes bare på gulvet, hvilket er med til at "skrue" stemningen tilbage til kolonitiden.

Nu er vi igen hjemme i Shanghai. Endnu en rejseoplevelse rigere og sandelig om den næste ikke allerede er booket. Vi skal en tur til Xi'an og se verdens 8. vidunder. Det kan du læse mere om i det næste "skriv", her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar