14 marts 2016

100 hurtige dage

  
Cognac i samme klasse - men
ikke samme pris.
En af de sidste dage i november 2015 havde vi en lille "hyggeaften" med Henriette og Peder, Britt og Thomas samt Anja og mig selv (sagde hunden) og vi endte med at nyde nogle "slatter" cognac og whiskey hos Henriette og Peder. Det var var en dejlig aften, men der var åbenbart mere i de to flasker end jeg kan huske. Straffen udeblev ihvertfald ikke den næste dag, hvor jeg var usædvanligt hårdt ramt. Uden at gå i detaljer om hvorfor, besluttede jeg mig for at ville holde en alkoholfri periode på 100 dage.

Det har egentligt ikke været så svært at sige "nej tak", når såkaldte venner har budt på vin eller øl. Den dansk inspirerede julefrokost på Henkes med Anja og Marlene, manglede dog "prikken over i'et". Jeg undres lidt over, hvor det udtryk mon kommer fra. Skyldes det, at Jesus lavede "van(d)" til "vin". Nå, pyt - der er heller ikke nogen der ved, hvor "sagde hunden" stammer fra.
   
Tiden går - også foran
Disney butikken.
De 100 dage er nu gået, jeg har tabt mig nogle kilo og har nydt det første glas vin. Der er da også en del som skal fejres (eller skylles ned), for vi har nu nu fået fastslået, at vi ikke forlænger vores ophold i Kina. Vi tager hjem med udgangen af september 2016. Hvis jeg tæller arbejdsdage, så er der ca. 100 tilbage. 

Og Marlene har også ca. 100 dage tilbage, inden hun flytter hjem til Danmark igen. Før hun forlader Kina, skal hun dog lige have en blindtarm fjernet og bestå sin IB eksamen. Det skal nok være med til at få tiden til at gå hurtigere. Vi er alle 3 godt klar over, at de sidste måneder her i "Riget i midten" kommer til at flyve afsted. Vi skal om nogle uger lige et smut hjem til min mors 80 års fødselsdag og et længe ventet bryllup imellem Anja's lillebror John og hans kommende kone Pernille. Vi glæder os meget til et gensyn med "dem derhjemme", for vi har ikke været i Danmark siden august sidste år.

Når vi kommer tilbage til Kina, skal jeg sammen med en kollega fra USA åbne den første LEGO butik i Kina. Den ligger ved indgangen til verdens største Disneyland og det bliver også verdens største LEGO butik. Jeg glæder mig til den opgave sammen med alle de andre ting, vi lige skal nå, inden vi forlader Kina. Som sagt - så går 100 dage hurtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar