07 september 2016

Tid til Tintin

Vi serverer gerne Slots øl for gæster,
som kigger forbi "Slottet"
Sol, skyer, regn og blæst er jo netop det, som vi ofte forventer af en dansk sommer. Og det var da også det, Anja og jeg nød denne sommer under vores ophold i Danmark. Duften af kornmarker og skovbund er bare det bedste. Og den blå farve, himlen har i Danmark, er bare utrolig flot. Alt imens vi var hjemme, var der mange, som delte billeder fra Shanghai, hvor himlen var lige så blå! Jeg har senere erfaret, at det skyldtes afholdelse af G20 topmøde i Kina. Så lukker Kina bare de fabrikker, som skaber luftforureningen, så himlen kan blive ganske blå. Kineserne kalder med et smil på læben, farven for "G20 Blue". Den triste og grå farve er dog ved at vende tilbage nu da topmødet er slut.

Bella med et lille gnaveben
Hjemme i skønne Danmark har vi nydt meget andet end bare den blå himmel. Vi har fået lagt belægningsten rundt om sommerhuset og køresten i stedet for grus i indkørslen. Jeg fik da også lige lavet lidt andet stenarbejde og malet sort endnu engang. Nu står huset ganske flot og ligner en "million".
Jeg var til et par møder i Billund og fik lidt mere indsigt i opgaven, jeg skal arbejde med, når vi returnerer fra Kina. De samme dage blev brugt på at købe bil, finde en bopæl i Vejle og købe en hund. Det er naturligvis en Chihuahua, ligesom den vi havde, da vi rejste - denne gang dog en korthåret. Hun reagerer på navnet Bella, men er totalt uden evne til at hun skal komme, når man kalder. Det er helt sikkert Anja's hund :-)

Lille Theis og onkel Stephen
Marlene kom ikke ind på sit drømmestudie, men hun arbejder hårdt på at kunne blive optaget næste år. Hun har fundet arbejde i Århus og vi nåede lige at hjælpe hende med at flytte ind i en lejlighed inden vi skulle flyve retur til Kina. Morten er startet på at studere økonomi i stedet for jura og har i skrivende stund netop fundet en studiebolig i Viby, hvor både studiet forgår og hvor Marlene også bor.
Familien blev forøget, ikke kun med hunden Bella, men også med en ny fætter. Min storebror Thomas og hans kæreste Monica, har fået en "efternøler". Han skal hedde Theis og er ganske rolig. Det skyldes måske de erfarne forældre, som tilsammen nu har 7 børn.

Afslutningsvis, på vores sidste tur til Danmark, inviterede Marlene og jeg til studenterfest og 50 års fødselsdag på Restaurant Flammen i Esbjerg. Vi var samlet 26 til godt grillkød, salat og andet tilbehør samt velskænket fadøl.
På vej til Billund lufthaven sad jeg i taxaen og kiggede på marker fyldt med bigballer, som mindede om en håndfuld tabte Hama perler. Høsten var godt i gang og sommeren 2016 var på vej mod enden. Det er vores eventyr også. Selvom vi har haft travlt i "ferien", så har der også været tid til at læse Tintin. Anja havde sidste år købt alle Tintin album til mig og dem fik jeg så i fødselsdagsgave, da vi var hjemme i April. Jeg skrev i 2015, at jeg så frem til "Tokyo - tur-retur, del 2", med et lille hint til Tintin albummet "Månen tur-retur". Men projektet blev ændret og vi kom aldrig igen til Japan. Nu er vi i stedet for på den sidste rejse til Kina, har for sidste gang besøgt tolderne i Billund Airport og ser frem til at nyde tiden i Shanghai, inden vi igen flytter hjem til Danmark. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar